Kada ga umore obaveze, gradska gužva i buka spas pronalazi u prirodi među cvećem i drvećem u svom novom domu 

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Čuveni glumac Nikola Kojo godinama je sa svojom porodicom živeo u samom srce Beograda. Letnje vrućine, buka i gužva su ga neterale da razmisli o kupovini nekretnine daleko od grada.

Svoj san o kućici ušuškanoj u prirodi ostvatrio je pre više od 5 gidina kada se počastio prelepom vikendicom u Sopotu

Drvenu kuću opremio je po svom ukusu, ali se trudio i da članovi njegove porodice uživaju i imaju u njoj sve što im je potrebno za život i još važnije za uživanje.

Upravo zbog toga je u dvorištu napravio bazen, u kojem najviše uživaju njegove ćerke, a za sebe je imao poseban dar, vreću za boks koja mu služi za vežbanje i relaksaciju od nakupljenog stresa. 

Nikola i njegova porodica su toliko očarani novim domom da u Beograd dođu tek kada su temperature u debelom minusu, dok ostatak godine provode u Sopotu. Selo im očigledno prija iako su odrastali u gradu.

Selo Rogača, udaljeno je nekih šezdesetak kilometara od Beograda, što nije predaleko i ako ima potrebu za kratko vreme može da dođe do glavnog grada.

Svaki meštanin zna gde je kuća Nikole Koje. Kažu da vreme najčešće provodi na jednom uzvišenju gde ima pogled na brojna brda, a oko njega se nalaze kukuruzi i jedva se putem može stići do njegove kuće.

Pre desetak godina, Nikola je imao ideju da tu napravi svojevrsnu komunu za sve umetnike koji žele da pobegnu od grada, te je u prvom trenutku tu trebalo placeve da kupe brojne filmadžije. Međutim zbog problema oko papirologije i drugih sredstava odustali su od ove ideje, jedini istrajan u tome bio je Koja.

Njegova kuća je među kukuruzima. Nema blizu komšije, potpuno je izolovan – rekao je prošle godine jedan meštanin, a potom pokazao na jednu njivu koja vodi do odredišta.

Nikola Kojo je napravio mali raj van grada za porodicu
Nikola Kojo je napravio mali raj van grada za porodicu foto: Antonio Ahel/ATAImages

Nikola je na društvenim mrežama podelio fotografiju svoje drvene kuće, a na osnovu nje smo mogli da vidimo da je opasana livadama, a drugih kuća nema ni na vidiku.

U velikom dvorištu nalazi se bazen, pomoćne kućice, trambolina za ćerkice, stari auto sa kojim se verovatno glumac vozi po selu i brojni baštenski nameštaj. Sve je uredno i pod konac, Koja većinu poslova u dvorištu obavlja sam.

Budu tu i njegova supruga, nekadašnja manekenka Aleksandra Đurić i tri ćerke, ali ne toliko često kao on. Za njih je napravio trambolinu i bazen, stvorio je svoj mali raj – kažu meštani.

U centru sela, ali i okolnim mestima svi znaju za glumca, a meštani tvrde da vodi život kao sav normalan svet.

Znamo o kome se radi naravno. Kao komšija je divan i neverovatno ljubazan – rekao je tom prilikom jedan od meštana koji se našao u blizini imanja, preneo je Blic svojevremeno.

Meštani su oduševljeni glumcem, iako kod njega ne svraćaju na kafu jer misle da nemaju zajedničkih tama. Mnogi kažu da su mu zahvalni jer je uspeo da natera ljude iz opštine da im asfaltiraju put, makar samo do skretanja za njegovu kuću. To smo i primetili jer se do skretanja za Kojin dom vozite uređenim putem, a onda se nastavlja makadam.

Originalni tekst