Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević podržao je inicijativu da se na smrt pretučenom uličnom sviraču, Novosađaninu Kristijanu Kostiću Blekiju (61), postavi spomen-klupa u centru.

– Što se tiče Inicijative za postavku klupe koja bi bila simbol i opomena, mislim da je to sve u redu i pristojno i daćemo nalog urbanistima, pa ćemo da vidimo da li je najbolje da bude kod pothodnika ili na mestu gde su već predlagači inicirali, i da to bude uklopljivo u prostor gradskog centra – rekao je gradonačelnik za „NS Uživo“.

Ubrzo nakon što se saznalo da je žrtva premlaćivanje ovaj ulični svirač, pokrenuta je peticija da mu se postavi spomen-klupa u centru dok je više novosadskih nevladinih organizacija pokrenulo inicijativu za postavljanje spomen-obeležja.

Vučević je istakao da je teško ostati ravnodušan kad čovek dobijete ovakvu vest, kada vidite da se to dešava među nama i da ima ljudi koji su spremni da urade nedela poput ovog.

– Mnogo težak događaj, nešto što ne želimo da čujemo da se desilo bilo gde, naročito ne u našem gradu. Još je morbidniji povod i motiv koji je doveo do ovog teškog krivičnog dela – naveo je.

On je pohvalio novosadsku policiju na odličnoj reakciji i na činjenici da su za svega par sati rešili ubistvo i priveli pravdi osumnjičenog za ubistvo.

– Ja sam bio u kontaktu sa policijom, od prve informacije da je došlo do ubistva, do momenta privođenja počinioca. Još su strašnije godine ubice, jer se radi o mladom čoveku – dodao je Vučević i u ime grada i u svoje lično ime izjavio saučešće porodici i prijateljima pokojnog, kao i svima koji su pogođeni vešću, prenose „Večernje novosti„.

Za ubicu novosadskog uličnog muzičara od 10 godina do doživotne

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)