Prvi čovek Leskovca Goran Cvetanović zakazao je juče hitnu sednicu zbog toga što predstojećeg vikenda u jednoj lokalnoj diskoteci treba da se održi koncert Teodore Džehverović i Tropiko benda.

On je zamolio vlasnike lokala da povedu računa o sprečavanju širenja zaraze i apelovao na njih da se nastup estradnih zvezda otkaže.

– Apelujem i na vlasnike ugostiteljskih lokala i lokala zabavnog karaktera da otkažu okupljanja. Takva je praksa u drugim gradovima u Srbiji. Posebno apelujem na roditelje da posavetuju svoju decu da ne odlaze na mesta gde sebe mogu izložiti potencijalnom zaražavanju i time ugroziti i sebe i svoju porodicu. Jasno je da se većina nas opustila, ali imam potrebu i obavezu da nas sve podsetim da smo pre samo nekoliko meseci bili potpuno izolovani i onemogućeni da živimo kako smo navikli zbog neznanja i nepoštovanja mera – poručio je prvi čovek Leskovca na sastanku Saveta okruga u zgradi Jablaničkog upravnog okruga.

Ovo se prvenstveno odnosilo na zakazani nastup Teodore i Tropiko benda, za koje vlada veliko interesovanje. Zbog toga će, kako je najavio načelnik Jablaničkog upravnog okruga Miloš Ćirić, u narednom periodu sve lokalne i republičke inspekcijske službe biti zadužene za kontrolisanje rada objekata i događaja, te proveru poštovanja mera i broja ljudi koje primaju u lokale. Podsetimo, Džehverovićeva je na sličan način došla u centar pažnje kada je dr Predrag Kon rekao da su mu slali snimke s njenog nastupa na kojima je bilo mnogo ljudi, ističući to kao loš primer.

Чланак Gradonačelnik Leskovca: Otkažite nastupe Teodore i Tropiko benda! се појављује прво на Vesti online.

Original Article