Gradonačelnica Sremske Mitrovice, Svetlana Milovanović, svečano je otvorila dva toaleta u Osnovnoj školi „Triva Vitasović – Lebarnik“ u Laćarku.

– Iz budžeta grada za dva toaleta (muški i ženski), u prizemlju škole, izdvojeno je 2.700.000 dinara (nešto više od 20.000 evra).

Gradonačelnica je adaptaciju toaleta izjednačila sa ulaganjem u obrazovanje. To je vrh obrazovnog sistema. Najavila je nastavak ulaganja u obrazovanje u Sremskoj Mitrovici – objavili su na Fejsbuk stranici Sremska Mitrovica info.

Sirmuminfo je pisao kako su gradonačelnica Svetlana Milovanović i načelnik Gradske uprave za obrazovanje Zoran Đurić u sredu obišli radove koji su tokom zimskog raspusta izvedeni u više osnovnih škola.

Propratili su radove u tri škole; Mitrovačkoj gimnaziji, OŠ „Triva Vitasović Lebarnik” Laćarak i OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod” u Noćaju – a gradonačelnica Svetlana Milovanović tom prilikom je izjavila:

– Lokalna samouprava i dalje ulaže u obrazovanje u sve mitrovačke škole. Da podsetimo samo da je u školi u Martincima, takođe urađen toalet, kao i u Mitrovačkoj gimnaziji, kao i u školi u Noćaju, u školi u Laćarku, u „Pinkijevoj” školi urađena je unutrašnja stolarija, sala za fizičko u škli „Sveti Sava”, da ne spominjemo salu u školi „Jovan Popović” koja vredi 105 miliona dinara i evo već se radi, u Zasavici jedan evo kompletna rekonstrukcija cele škole – navela je ona osvrnuvši se šta je sve urađeno prošle godine.

Dodala je da će ulaganja nastaviti i ove godine:

– Nastavljamo i dalje da pratimo konkurse i ove godine, koji se upravo objavljuju u Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje i da napomenem da smo u decembru mesecu konkurisali na konkursu Ministarstva prosvete i to za krov za školu „Jovan Jovanović Zmaj” u Martincima i za toalete u Sremskoj Rači – kazala je Milovanović i obratila se direktorima škola na teritoriji opštine Sremska Mitrovica:

– Pozivam sve direktore škola da nam se obrate da napravimo jedan zajednički plan i da nam ukažu na to šta je potrebno da se uradi u njihovoj školi. Naravno, ne smemo zaboraviti ni Predškolsku ustanovu „Pčelica” koja takođe ima svoje planove i svoje potrebe, tako da ćemo i za njih slati projekte na konkurse – istakla je gradonačelnica Svetlana Milovanović u zaključku.

Prema pisanju gorepomenutog mitrovačkog portala renoviranje toaleta iznosilo je 2.783.000 dinara. Radovi su počeli 30. decembra prošle, a završeni 11. januara ove godine.

Smenjen mitrovački načelnik koji se sa SNS saborcem potukao oko ‘plena’

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)