Građani u Novom Sadu prekrečili grafite mržnje na ulazu u zgradu u kojoj živi urednik VOICE-a

Građani u Novom Sadu okupili su se večeras ispred zgrade u kojoj živi glavni i odgovorni urednik portala Vojvođanski istraživačko-analitički centar VOICE i programski direktor NDNV-a Dinko Gruhonjići i prekrečili grafite mržnje koje su sinoć ispisale nepoznate osobe na fasadi zgrade i vratima ulaza u zgradu.

Grafiti mržnje na ulazu u zgradu u kojoj živi urednik VOICE-a / Foto: Twitter @NDNV
Grafiti mržnje na ulazu u zgradu u kojoj živi urednik VOICE-a / Foto: Twitter @NDNV

Oko stotinu Novosađana i prijatelja Dinka Gruhonjića spontano se večeras okupilo ispred zgade i donelo četke i nekoliko kanti farbe kojom su prekrečili grafite.

Na ulazu u zgradu bile su poruke: "P… ustaška ovo nije tvoj grad ni zemlja" i "Smrade konjušarski", uz koje su ispisani keltski krst i svastika koji predstavljaju nacističke simbole, ispisano je i “Ratko Mladić srpski heroj”

Taj vandalski čin usledio nakon VOICE-ovog teksta pod naslovom "Novi Sad – nacionalšovinistička palanka koja slavi genocid?" u kojem je analiziran problematičan sadržaj grafita koji se pojavljuju u Novom Sadu.

Vandalski čin osudile su danas mnoge opozicione stranke i pojedine nevladine organizacije, a reagovalo je Nezavisno društvo novinara Vojvodine u kojem je Gruhonjić programski direktor. Mnogi od njihovih predstavnika i članova večeras su učestvovali u krečenju grafita.

NDNV je slučaj prijavio nadležnom javnom tužilaštvu i policiji.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article