Foto: Z.S.M.Gradsko veće Kragujevca donelo je zaključak o raspisivanju i objavljivanju devet javnih poziva za podnošenje zahteva za dodelu podsticajnih sredstava za realizaciju mera iz Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja grada Kragujevca za tekuću godinu.
Javni pozivi odnose se na regresiranje reproduktivnog materijala – prvog veštačkog osemenjavanja umatičenih krava i junica, dodelu podsticajnih sredstava za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava – nabavku nove traktorske priključne mehanizacije, kao i nabavku mašina i opreme za stočarstvo.
Podsticajna sredstva obezbeđena su za podizanje i opremanje plastenika, podizanje novih višegodišnjih zasada voćaka i vinove loze, kao i nabavku opreme za navodnjavanje, odlučeno je na sednici održanoj juče, 28. marta.
Tri javna poziva za dodelu podsticajnih sredstava namenjena su za nabavku priplodnih grla goveda, ovaca i svinja koje se koriste za proizvodnju mesa, nabavku opreme..Original Article