Ovaj hit su počeli da pevaju muzičari širom sveta, a bio je broj jedan na Bilbordovoj listi. To mu je donelo prestižne nagrade u svetu muzike, kao što su Gremi i BRIT nagrada.

Belgijsko-australijski muzičar Vouter Andre „Voli“ De Baker, poznatiji kao Gotje, osvojio je svet 2011. godine pesmom „Somebody That I Used To Know“, koju je snimio sa pevačicom Kimbrom sa Novog Zelanda, prenosi N1.

Rođen je 21. maja 1980. u Brižu, ali se u drugoj godini sa roditeljima preselio u Australiju, gde je proveo veći deo života.

Prvu pesmu „Out Here in the Cold” objavio je 2001. godine, ali je svetsku popularnost stekao 10 godina kasnije, pomenutim duetom sa Kimbrom.

Za ovu numeru snimili su upečatljiv video na kojem njih dvoje stoje naslonjeni na zid, dok ih polako „prekrivaju” različite boje i geometrijski oblici.

Ovaj hit su počeli da pevaju muzičari širom sveta, a bio je broj jedan na Bilbordovoj listi. To mu je donelo prestižne nagrade u svetu muzike, kao što su Gremi i BRIT nagrada.

Međutim, umesto da „iskoristi” stečenu slavu, Gotje se povukao iz ovog „projekta” i istakao da najverovatnije više neće objavljivati pesme pod ovim pseudonimom, pa je do sada ostao pri svojoj izjavi.

To ne znači da je prestao da se bavi muzikom, pa je sada bubnjar i pevač u bendu The Basics, a na svojim društvenim mrežama promoviše različite umetničke projekte kroz koje pokušava da sačuva nasleđe raznih muzičara i okušava se u različitim pravcima i muzički instrumenti koji se više ne koriste toliko.

Bio je u dugogodišnjoj vezi sa pevačicom Taš Parker, a 2018. je sa partnerkom Modom dobio ćerku Leoni, sem toga, o njegovom privatnom životu malo se zna.

Zanimljivo je da je više puta izjavljivao da ga zanima samo umetnost, a ne prodaja muzike, a u prilog tome govori i činjenica da se odrekao 10 miliona dolara tantijema sa Jutjuba, a uz to je dozvolio da se delovi njegovih pesama koriste potpuno besplatno, prenosi N1 Sarajevo.

Originalni tekst