Godfri: Srbija i region će biti važni za Vašington bez obzira ko pobedi na predsedničkim izborima u SAD

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Entoni Godfri izjavio je danas da je siguran da će Srbija i region i dalje biti važni za Vašington, bez obzira ko pobedi na predsedničkim izborima u SAD.

Entoni Godfri Foto: Srđan Ilić
Entoni Godfri Foto: Srđan Ilić

On je za B92.net rekao da su predsednički izbori u SAD koji će biti održani 3. novembra uzbudljivi, ali je istakao da SAD imaju "skoro 250 godina iskustva kao nacija".

"Nastavljamo da radimo na tome da dostignemo svoje ideale, ali sam ubeđen u snagu naše republike", rekao je Godfri i dodao da će ambasada u Beogradu koju vodi nastaviti da radi na razvoju američko-srpskih odnosa, bez obzira na ishod izbora u SAD.

Na pitanje kako ocenjuje današnje odnose Srbije i SAD, Godfri je odgovorio da su "odlični, ali ne dovoljno dobri", ali da se odnosi dve zemlje "vraćaju na stepen bliskosti" koji su imali pre vlasti Slobodana Miloševića.

Na pitanje koji su problemi u odnosima dve zemlje, Godfri je rekao da ne vidi probleme, već puno energije koja je "fokusirana na rešavanje izazova".

"To uključuje i nerešen status odnosa Srbije i Kosova. To je težak problem, ali ja verujem da svi možemo biti saglasni da su svima potrebni progres, prosperitet i dugoročna stabilnost", naglasio je Godfri.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article