Pjevačica Goca Božinovska kaže da se redovno svađa sa sinom Mirkom Šijanom jer redovno pije, ali joj je drago što nije agresivan, već se s društvom samo veseli.

Ona ističe da mu uvijek skreće pažnju na to da se treba proveseliti umjereno, ali da ne želi da razmišlja da li će završiti na ispiranju ako pretjera sa žestinom.


-Mirko ima svoje poslove, radnik je, a i zna da potroši novac na sve i svašta. Zamjeram mu što voli da popije, ne treba toliko, ali me tješi to što nikad nije agresivan. Zna od meraka da razbija čaše kad se veseli i sve redom, tad se posvađamo, ali nikad nije agresivan. Nekako ima mjeru iako ja smatram da nekad pretjera. Kad smo zajedno na nekom veselju, pratim ga, nadgledam, pa mi je lakše. Međutim, kao i svaka majka, razmišljam šta radi kad popije u izlasku, a nisam tu. Ne bih da završi na ispiranju – priča Goca i dalje objašnjava da je djecu vaspitavala tako da racionalno troše novac bez obzira na to što se trudila da im sve obezbijedi.

-Greška današnjih roditelja je u tome što djecu gledaju samo kako da ušuškaju, a ne kako da ih spreme i nauče da žive život. Mi ne možemo da znamo kakvo vrijeme može da dođe. Treba da se štedi, ali to ne znači da sad treba da oskudjevamo u svemu i da se samo snebivamo. Moju djecu sam naučila da poštuju svaki dinar, a usput da žive. Sad, kad sami zarađuju, ne miješam se u to kako troše. Kao roditelj, tu sam uvek da pomognem i usmjerim – ispričala je Goca.

Pevačica kaže da slabo tezgari u posljednje vrijeme i da joj je sad ljepše da sjedi kod kuće i čuva unuke.

-Mnogo sam se promijenila u posljednjih nekoliko godina. Otkako sam postala baka, samo mislim na unuke. Valjda je to normalno u mojim godinama. Sad nemam snage da pjevam po veseljima do ujutru, radim samo kad mogu i kad sam u punoj snazi. Voljela bih da imam još unuka oko sebe, nekako sam ispunjena i okružila sam se, s vremenom, samo ljudima koji mi prijaju. To je, ako me pitate, recept za sreću – zaključuje Božinovska.

(express/grandonline)

Originalni tekst