On je bio glumac koji obećava, nakon ekonomske škole je upisao Akademiju, a zanimljivo je da je pre toga odgledao svega dve predstave u životu.

Kada je Borivoje Kandić zablistao 1987. godine u ulozi Vuka Karadžića u istoimenoj seriji, koja je obarala sve rekorde gledanosti u bivšoj Jugoslaviji, činilo se da su ovom glumcu sva vrata širom otvorena.

Njegov otac je bio glumac Miloš Kandić, a majka Neda je nekadašnja savetnica tadašnjeg predsednika SIV-a Džemala Bijedića.

On je bio velika glumačka nada, od momenta kada je zablistao glumeći 1987. godine mladog Vuka Karadžića u legendarnoj seriji “Vuk Karadžić”.

Ostaće upamćen i po ulogama u filmovima “Varljivo leto”, “Šećerna voda”, “Kolubarska bitka”, “Bulevar revolucije”, seriji “Dome, slatki dome”, pojavio se i u “Kraju dinastije Obrenović” i “Srećnim ljudima”.

printscreen

 

Potom je otišao inostranstvo, i mada mu je predviđana blistava karijera, nastavak njegovog života obeležili su lomovi i brojne tragedije. Više puta je isticao da mu je život bio ispunjen patnjom.

Njegova prva supruga je bila Maša, ćerka glumca Karla Bulića, međutim, oni su se ubrzo razveli, a zbog svog avanturističkog duha ubrzo se oženio Elizabetom, a na kraju i Ljubicom, koja je takođe glumica. Davne 1998. je otišao u Australiju zbog jedne žene i tamo je živeo u Pertu, Melburnu i Sidneju. Razveo se 2007. i vratio u Srbiju.

printscreen

 

Jednom prilikom je otkrio da je njegova najveća ljubav bila Ana Prenk, ona mu je prvo bila školska drugarica, a život ih je rastavio na okrutan način. Ana je poginula, a izdahnula mu je na rukama dok su sedeli na zadnjem sedištu automobila kojim je upravljao zajednički prijatelj. Ona je tada bila trudna, a Bora se nikad nije oporavio nakon toga i rekao je kako nikad neće imati decu.

Poslednje dane je provodio u kafiću na Zelenom vencu, a preminuo je 2020. u 59. godini.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama

Originalni tekst