Glumica Eva Ras decenijama je već dio javnog svijeta, a za sve te godine mnogi nisu znali kako glasi njeno pravo ime.

Ona je ovaj podatak otkrila u jednom intervjuu, kada je govorila o svom djetinjstvu.

– Ja sam kao Salvador Dali, sjećam se i vremena kad sam bila fetus. U majčinoj utrobi sam imala sestru bliznakinju, koja se rodila mrtva. Kada sam progovorila sa godinu i nešto, tražila sam svoju sestru i imenovala sam je imenom Temura – ispričala je Eva jednom prilikom.

– Zamislite one nepismene seljake u Vučitrnu, predgrađu Subotice, da slušaju bebu kako to priča, a svi znaju da sam se rodila sa mrtvom sestrom. Tražila sam je, jer mi je obećala da će biti zvuk violine. Sve što su ljudi u mojoj okolini pričali, ja sam pamtila kao dijete. To je bilo vrijeme poslije Drugog svjetskog rata, nije bilo struje, petroleja, ničega. Zato stalno pričam da sam rođena glumica – nastavila je ona priču, pa dodala:

–Dok sam igrala u pozorištu, mogla sam da uskačem u uloge bez probe, jer sam ja te predstave gledala uživo, bile su u mojoj glavi. Razlika je samo u tome što sam ja morala da budem na sceni pred publikom. Otac i majka su se razveli prije nego što sam se ja rodila, zato imam toliko imena, Eva Marija Balaša Vagner – ispričala je tada Eva, a udajom za Radomira Stevića Rasa dodala je i njegovo prezime, pa je njeno puno ime Eva Marija Balaša Vagner Stević Ras.

(Voice/Espreso)

Originalni tekst