(Beta) – Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Beogradu Nenad Stefanović izdao je obavezno uputstvo Prvom osnovnom javnom tužilaštvu da formira predmet i ispita povredu tajnosti postupka u vezi sa predmetom „Ribnikar„, objavilo je danas VJT.

Nalog je izdat jer je u ovom predmetu javnost isključena od početka krivičnog postupka, tokom istrage i kasnije odlukom Višeg suda u Beogradu sa glavnog pretresa koji je u toku.

To je urađeno radi zaštite interesa maloletnih oštećenih u ovom postupku, piše na sajtu VJT.

Prvom Osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu je obaveznim uputstvom naloženo da utvrdi kako je došlo do izlaska tajnih podataka iz ovog predmeta prema javnosti, te da procesuira odgovorne.

Stefanović je apelovao na sve učesnike u postupku, branioce, punomoćnike i oštećene, kao i medije da poštuju odluku pravosudnih organa u vezi sa isključenjem javnosti iz postupka.

Naglasio je da će svako nepoštovanje ove odluke biti procesuirano, dodalo je VJT.

Predmet „Ribnkikar“ se odnosi na masovno ubistvo koje je počinio maloletnik u beogradskoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, u kojem je ubijeno devet učenika i čuvar škole, a još nekoliko učenika i profesora teško povređeno.

Post Views: 27

Originalni tekst