(Beta) – Glavni odbor Socijaldemokratske stranke (SDS) odbio je danas ostavku Borisa Tadića na mesto predsednika stranke i pozvao građane da se pridruže protestima protiv izborne krađe.

Iz te stranke su saopštili da je Tadić na sednici Glavnog odbora SDS preuzeo „punu odgovornost“ za izborni rezultat ali da su ostavku odbili „uz zaključak da je u ovom trenutku ključna borba za odbranu glasova građana i da se stvarni rezultat stranke može izmeriti samo kroz nove izbore koji bi bili održani u regularnim okolnostima“.

„Loš rezultat SDS je pre svega rezultat okolnosti u kojima su se izbori odigrali, nepostojanja koordinacije unutar opozicije koja bi bila usmerena na sabiranje opozicionih glasova i izborne krađe kroz koju je naša lista sistematski obarana ispod cenzusa“, navodi se u saopštenju.

Socijaldemokratska stranka je saopštila da ne priznaje rezultate „ovako održanih izbora“ i pozvala građane da se priključe protestima zbog navodne izborne krađe.

„Pozivamo građane da brane svoje glasove, kao i na to da ne podležu provokacijama i da protesti budu mirni. SDS je od prvog dana na ulici uz građane i studente i podsećamo da smo odmah pozitivno odgovorili na poziv predstavnika liste Srbija protiv nasilja koji se odnosio na sastanak povodom unutaropozicione koordinacije“, stoji u saopštenju.

Pozvali su „sve opozicione stranke“ na saradnju i ponudili „svu pravnu i svaku drugu vrstu pomoći u zajedničkoj borbi protiv izborne krađe.

Post Views: 113

Originalni tekst