GI SDP povodom treće godišnjice ubistva Olivera Ivanovića: Istraga otišla korak unazad zbog opstrukcije Prištine

Građanska inicijativa SDP ocenila je povodom treće godišnjice ubistva lidera stranke Olivera Ivanovića, da istraga o tom zločinu "ne da nije napredovala već je otišla korak nazad" zbog kako su naveli, opstrukcije istražnih organa u Prištini.

Oliver Ivanović
Oliver Ivanović

Pozvali su Vladu Srbije, institucije u Prištini i "renomirane međunarodne institucije" da se "konačno posvete istrazi, te tako privedu pravdi i zakonu dželate Olivera Ivanovića".

Najavili su da će u subotu, 16. januara u severnom delu Kosovske Mitrovice obeležiti godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine u Severnoj Kosovskoj Mitrovici, a uprkos paralelnim istragama Beograda i Prištine, do danas nisu poznati nalogodavac, ni izvršilac njegovog ubistva.

U procesu koje vodi kosovsko Specijalno tužilaštvo pred Opštim sudom u Prištini, za taj zločin su optuženi Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Silvana Arsović, Žarko Jovanović, Dragiša Marković, Rade Basara.

Kao vođe kriminalne grupe optuženi su Milan Radoičić i Zvonko Veselinović.

Istragu paralelno u Srbiji vodi Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Ubistvo Olivera Ivanovića bila je tema Insajderove emisije „(Ne)savršen zločin“.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article