Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao je fabriku „Trajal“ u Кruševcu, u kojoj je jutros u eksploziji poginuo osamnaestogodišnji mladić, dok su četiri osobe povređene i rekao da je policija preduzela sve radnje u cilju utvrđivanja uzroka ove tragedije, prenosi N1.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a Srbije, ministar Gašić je razgovarao sa rukovodstvom ove fabrike, kao i sa pripadnicima Policijske uprave u Кruševcu i Vatrogasno-spasilačke jedinice u ovom gradu o okolnostima ove nesreće.

Poručio je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzelo sve mere i radnje radi utvrđivanja uzroka ove tragedije.

Slučaj je prokomentarisao i ministar odbrane Miloš Vučević.

„Da kažem da se te stvari dešavaju – neće biti primereno, istraga će utvrditi šta je dovelo do ove tragedije, do ovog akcidenta i gubitka ljudskog života i svakako nas sve dodatno upozoriti da su ti poslovi skopčani sa velikim rizicima“, izjavio je ministar Vučević.

Vučević je izrazio saučešće porodici stradalog radnika i nada se da će oni koji su povređeni imati što manje posledica i da će što pre ići svojim kućama, navodeći da su ponudili pomoć ako vojska može nešto da pomogne.

„Tri radnika su zbrinuta u kruševačkoj Opštoj bolnici, i prema rečima lekara u stabilnom su stanju. Jedna radnica nastaviće lečenje na Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu. Zahvaljujući veoma brzoj reakciji Policijske uprave Kruševac, Sektora za vanredne situacije, službe Hitne medicinske pomoći i osoblju Opšte bolnice Kruševac, a pre svega brzom reakcijom dežurnih ekipa i radnika Trayal Korporacije, zbrinuti su povređeni i ugašen je požar“, rečeno je iz Koporacije Trajal u Kruševcu.

Post Views: 78

Originalni tekst