Kompanija Galenika je pokrenula novi program stručne prakse za mlade kadrove pod nazivom „Zdrav početak“. Ovaj program je primer strateške opredeljenosti kompanije da ulaže u znanje i specijalizovanu praksu za mlade kadrove na stručnim pozicijama, kroz detaljno razvijen, savremen mentorski program koji vode menadžeri iz kompanije. Pored toga, Galenika praktikantima nudi stručno vođene projektne zadatke, aktivno učešće u poslovnim projektima i razvoj karijere uz mogućnost stalnog zaposlenja nakon završenog programa.

Kome je Galenikin program namenjen i kakve mogućnosti pruža?

Program je namenjen apsolventima i svršenim studentima osnovnih studija medicinskih, farmaceutskih i stomatoloških nauka Univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, kao i svršenim srednjoškolcima tehničkih srednjih škola u Beogradu. Pre svega, program je namenjen mladim ljudima koji ispunjavaju uslove programa i imaju želju da se usavršavaju u farmaceutskoj industriji, u jednoj od vodećih kompanija. Šestoro odabranih studenata i 10 odabranih srednjoškolaca će dobiti mogućnost pohađanja Galenikinog programa.

„Galenikin Zdrav početak je nastavak dosadašnjeg ulaganja u zajednicu i edukaciju, i dodatna ilustracija posvećenosti kompanije ljudima. U ovom programu fokus nam je na mladima koji su stekli stručna znanja i nalaze se na pragu svoje karijere. Program je posebno atraktivan onima koji su zainteresovani da svoju karijeru započnu u uspešnoj i modernoj farmaceutskoj kompaniji sa regionalnim prisustvom, koja razume potrebu za stalnim razvojem u skladu sa napretkom farmaceutske industrije, tehnologije i zdravstvenih potreba. Mladima ćemo obezbediti profesionalnu podršku i motivaciju koje su im potrebne da postanu vrhunski stručnjaci u našoj industriji, kao i sjajne kolege“, izjavila je Jelena Parojčić, izvršna direktorka za ljudske resurse u kompaniji Galenika.

Program kandidatima pruža priliku da prepoznaju svoje znanje i potencijale, kao i da se povežu sa kolegama. Ovo je mogućnost da se upoznaju sa okvirima poslovanja u farmaceutskoj industriji, tehnologijom, asortimanom, tržišnim izazovima i prednostima rada u Galenici, kao i da već stečena teorijska znanja upotrebe u praksi. Posebno važan element je i posvećenost iskusnih Galenikinih menadžera učesnicima prakse kroz mentorstvo, a po uspešnom završetku programa kompanija nudi priliku mladima da započnu profesionalnu karijeru u Galenici.

Lideri razvoja industrije

Galenika je kompanija eksperata koja zapošljava više od 800 ljudi u koje kontinuirano ulaže, u Srbiji i regionu. Prošle godine je realizovano čak 6.359 sati obuka. Ove godine je u toku dodatni razvoj Galenika E-learning platforme za zaposlene, sa novim mogućnostima za digitalno učenje. 

Posvećenost edukaciji obuhvata i pozitivan uticaj na partnere i podršku edukaciji zdravstvenih radnika i farmaceuta. Galenika Akademija je program namenjen stručnoj javnosti i prošle godine je imao čak 11 hiljada polaznika, što čini 70% apotekarske zajednice u Srbiji. Kompanija je razvila i Galiverse edukativnu aplikaciju za farmaceute i tehničare u apotekama koju koristi dve hiljade apoteka, kao i 4500 stručnih korisnika. 

Galenika je pre dve godine pokrenula Galenika Medical Journal – prvi stručni časopis na maternjem jeziku za lekare, koji je sada pored Srbije dostupan i stručnoj javnosti u regionu. 

Galenika ulaže u promociju prevencije i edukaciju mladih kroz svoj društveno-odgovoran projekat Zdravo dvadesete u okviru kog već četiri godine zaredom sprovodi program stručne, plaćene prakse namenjene studentima osnovnih i master studija. 

***

Farmaceutska kompanija Galenika osnovana je 1945. godine. Krajem 2017. godine, postala je NC Grupe koja obuhvata i EMS – najveću farmaceutsku kompaniju u Brazilu i jednu od najvećih farmaceutskih kompanija u celoj Latinskoj Americi. Galenika je na drugom mestu po tržišnom učešću u Srbiji, a proizvodi visoko-kvalitetne, efikasne i savremene proizvode – generičke lekove, dijetetske suplemente, kozmetičke proizvode i medicinska sredstva. Strategija Grupe jeste razvoj Galenike kao moderne i fleksibilne kompanije, fokusirane na istraživanja i razvoj, koja konstantno radi na unapređenju portfolija proizvoda za unapređenje zdravlja i kvaliteta života, na zadovoljstvo korisnika.

Post Views: 6

Originalni tekst