PREMA pisanju britanskih medija, svet profesionalnog fudbala mogao bi uskoro da bude znatno drugačiji.

ФУДБАЛСКА РЕВОЛУЦИЈА: Уводи се ново правило, промениће игру из корена

Foto: EPA-EFE/Noushad Thekkayil

Kako prenosi britanski „Telegraf“, pored žutog i crvenog kartona kao način sankcionisanja igrača uskoro bi mogao da bude uveden i plavi karton.

Prema dokumentima u koja je pomenuti medij imao uvid, inicijativu je poveo Bord svetske fudbalske asocijacije (IFAB).

Plavi karton bi igrača kaznio tako što bi van terena proveo deset minuta ukoliko napravi grub faul ili se raspravlja sa sudijama.

Fudbalski savez Velsa navodno će prvi primeniti ovo pravilo u nižim ligama, a boja je odabrana kako bi se skroz razlikovala od žute i crvene, pa je narandžasta otpala kao opcija.

Još uvek ne postoji jasno razgraničenje kada bi arbitri trebalo da odaberu neki od tri navedena kartona i praksa je jedino merilo koje na to može da ukaže.

Osim toga, dva plava kartona bila bi najverovatnije jednaka crvenom, baš kao i dva žuta.

Aleksandar Čeferin je istakao da je on protiv uvođenja takvog pravila, mada bi ono moglo da zaživi i pored njegove želje. Posebno jer će FA kup za muškarce i žene u narednoj biti takmičenje koje će na najbolji način pokazati da li je ovo pravilo efikasno ili ne.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst