Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je večeras u Beogradu nerešeno protiv Španije 0:0, u prvom kolu Grupe 4 Divizije A Lige nacija.

Obe ekipe su oprezno ušle u meč. Španija je imala mnogo veći posed lopte ali je Srbija pretila iz kontra napada i imala više udaraca ka golu u prvom delu prvog poluvremena.

Prva ozbiljnija šansa na meču viđena je u 28. minutu i to za Španiju. Šutirao je Lamine Jamal iz dobre pozicije sa ivice šesnaesterca, ali je Birmančević dobro uklizao i izblokirao taj udarac.

Minut kasnije udarac iz daljine je oprobao Vilijams, ali je lopta otišla visoko preko gola.

U 33. minutu Peres je neometan šutirao sa oko 15-ak metara, ali je odlično reagovao golman Srbije Rajković i odbranio njegov udarac.

Srbija je najbolju priliku imala u 34. minutu. Nakon asistencije Živkovića, Luka Jović se našao sam ispred golmana Španije, ali je sa oko sedam metara neometan šutirao pored gola.

U 52. minutu, prekid je izveo Jamal, Karvahal se ubacio iza leđa odbrane Srbije, ali je iz dobre pozicije šutirao preko gola.

U nastavku je Španija imala potpunu inicijativu, a najbolje prilike nije iskoristila u 70. minutu. Prvo je udarac iz daljine iz slobodnog udarca Grimalda odbranio Rajković, a u nastavku akcije Jamal je šutirao iskosa u dalji ugao, ali za malo pored gola.

Četiri minuta kasnije, Jamal je pokušao iz iste pozicije, ponovo je šutirao u dalji ugao, ali je ovog puta Rajković dobro reagovao.

Aktuelni evropski šampion je imao apsolutnu inicijativu do kraja meča, ali se Srbija dobro branila i meč je zavrčen bez pogodaka.

U istoj grupi, Danska je na svom terenu u Kopenhagenu pobedila Švajcarsku sa 2:0, golovima Patrika Dorgua u 82. i Pjer-Emila Hojbjerga u drugom minutu sudijske nadoknade vremena.

U narednom kolu, Srbija će 8. septembra gostovati Danskoj.

Post Views: 32

Originalni tekst