Liga šampiona, i to potpuno reformisana, sa novim sistemom takmičenja, „samo što nije“, među onima koji se nadaju da će u nju ući je i Crvena zvezda, ali jedan evropski gigant – možda iz nje ispadne, i to odlukom nadležnih instanci u UEFA.

ФУДБАЛСКА ФРКА: Европског гиганта избацују из Лиге шампиона?!

FOTO: FK Crvena zvezda

Naime, kako javlja francuski „Mond“, Pari Sen Žermen bi mogao da ostane bez učešća u Ligi šampiona.

I to zbog dugovanja.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
–> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! —

Za sve je kriva poslovna politika koju su pariski „sveci“ vodili (i vode) prema svom dosadašnjem članu Kilijanu Mbapeu.

Naime, Mbape, naizgled, „živi svoj san“ – prešao je konačno u klub koji voli, Real Madrid, odmah je dao i gol na debiju (u pobedi nad Atalantom u Superkupu Evrope), ali i dva meseca od odlaska iz PSŽ-a – s tim klubom vodi spor.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
–> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! —

Kako „Mond“ javlja, sjajni napadač „uzalud zahteva isplatu, u skladu sa ugovorom o radu, sume od skoro 55 miliona evra (bruto).

Taj iznos uključuje: poslednju trećinu bonusa za potpisivanje ugovora (36 miliona evra, pre odbijanja poraza), što je Mbape trebalo da dobije još u februaru, zatim poslednja tri meseca plata predviđenih ugovorom (za april, maj i jun), kao i „etički bonus“ i tokom ova tri meseca od rastanka.

Pravni zastupnici Mbapea su sredinom juna poslali zvanično obaveštenje PSŽ-u, kako je tada otkrio „Ekip“, ali…

Kako napretka nije bilo, Kilijan Mbape se odlučio da istovremeno prijavi Pari Sen Žermen i pravnoj komisiji Profesionalne fudbalske lige (LFP, tj. francuskoj ligi) i, Fudbalskom savezu Francuske (FFF) i Uniji evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA).

Imajući u vidu da se u članu 259 Povelje o profesionalnom fudbalu predviđa da „klubovi moraju da isplaćuju plate igračima po ugovoru najkasnije poslednjeg dana u mesecu, a da to PSŽ nije uradio, te da postoje i druga, u ovom tekstu već pomenuta finansijska potraživanja, „Mond“ navodi da bi UEFA mogla da zabrani Pari Sen Žermenu da se takmiči na međunarodnoj sceni, a u konkretnom slučaju – to bi značilo da pariski „sveci“ propuste ovu sezonu Lige šampiona.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst