Demokrate su apelovale na Džozefa Bajdena da odustane od kandidature na predsedničkim izborima nakon „nesigurnog“ nastupa u debati sa Donaldom Trampom, piše Fajnenšel tajms.

Govoreći hrapavim i isprekidanim glasom, 81-godišnji Bajden se sinoć više puta spoticao o sopstvene reči, davao nejasne odgovore, a u nekoli navrata se činilo i da je izgubio tok misli, dok ga je Tramp optuživao da je najgori predsednik u istoriji SAD.

Debata je bila velika prilika za Bajdena da otkloni široko rasprostranjenu zabrinutost u vezi sa godinama, pred televizijskom publikom od više desetina miliona američkih glasača.

Međutim, jedan demokratski poslanik rekao je da je Bajdenov nastup izazvao veliku paniku na Kapitolu, navodi FT.

„Mnoge demokrate u Predstavničkom domu privatno su jedni drugima slali poruke da Bajden ne bi trebalo da se kandiduje za reizbor. Potreban nam je novi kandidat“, rekao je neimenovani poslanik.

Jedan insajder iz Demokratske stranke rekao je nakon debate da je ona „izazvala paniku veću nego što je mislio da je moguće“.

„Potvrdio je naše najgore strahove“, rekao je još jedan demokrata.

Na pitanje da li previše star da bude predsednik, Bajden je odgovorio: „Ovaj tip je tri godine mlađi i mnogo manje kompetentan . . . samo pogledajte učinak. Pogledajte šta sam uradio. Pogledajte kako sam preokrenuo užasnu situaciju koju mi je ostavio“.

Post Views: 74

Originalni tekst