Krovna kuća srpskog fudbala je odlučila da se deset dana pre početka prvenstava uvede pravilo dva „bonusa“, odnosno da će od sada svaki klub na terenu morati da ima bar dva igrača sa srpskim državljanstvom i mlađa od 21 godinu.

Zbog svega, Partizan je juče objavio saopštenje u kojem protestuje da se na temu bonusa odlučuje desetak dana pre starta sezone, a odgovor iz Fudbalskog saveza Srbije stigao je danas, takođe u vidu saopštenja:

„O predlogu za promenu pravila i povećanje broja bonus igrača za predstojeću sezonu diskutovalo se u Zajednici Super i Prve lige Srbije. Odluka koju su podržali svi klubovi osim FK Partizan, i koja je prosleđena na usvajanje Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Srbije, rezultat je temeljne analize i konsultacija sa stručnjacima i predstavnicima klubova, a čvrsto verujemo da će doneti maksimalnu korist razvoju srpskog fudbala.

Pružanje šanse što većem broju mladih igrača da se dokažu na terenu i steknu dragoceno iskustvo igranja u seniorskoj konkurenciji u skladu je sa našom strategijom podrške talentima i unapređenju kvaliteta domaćeg takmičenja, kao i jačanju konkurencije za mesta u A reprezentaciji Srbije.

Čudi nas ishitrena reakcija FK Partizan, jer odluka o povećanju broja bonus igrača, pored toga što je u interesu celokupnog srpskog fubala, pre svega ide u prilog klubovima koji će imati priliku da razvijaju sopstvene igrače i stvaraju snažne temelje za budućnost.

Fudbalski savez Srbije će uvek podržati predloge i odluke koji imaju za cilj jačanje i dalji razvoj fudbala u našoj zemlji“.

Post Views: 8

Originalni tekst