U SKUPŠTINI Crne Gore vođena je žustra rasprava o predlogu Zakona o potvrđivanju Sporazuma između vlada Crne Gore i Francuske o saradnji u domenu odbrane sa tehničkim aranžmanom između vojnih ministarstava dveju država o nabavci dva patrolna broda od strane zvanične Podgorice.

ФРАНЦУСКИ БРОДОВИ У СКУПШТИНИ: Жустра расправа црногорских посланика о билатералном споразуму

Skupština Crne Gore

– Ukupna vrednost dva patrolna broda neće prelaziti iznos od 120 miliona evra sa datumom isporuke 36 meseci od dana stupanja na snagu komercijalnog ugovora. Kada je u pitanju francuska strana, Ministarstvo odbrane snosiće troškove od 700.000 evra koji će se isplaćivati u pet godišnjih rata – rekao je ministar odbrane Dragan Krapović.

Lider DNP Milan Knežević kazao je da već danima traje velika rasprava oko toga da su narušeni dobrosusedski odnosi sa Hrvatskom posebno zbog Rezolucije o Jasenovcu.

– Kulminacija ili bolje reći koreni su izgleda u nabavci patrolnih brodova za MO. Kad god smo pokazali neku veliku zabrinutost za nešto, tu se skrivala neka druga pozadina…Jednom je Abazović, kada smo govorili o švercu cigareta vrisnuo – gde su dokumenta, a ja bih sad mogao slabijim intenzitetom konstatovati da je neko uzeo pare – kazao je Knežević i izrazio sumnju da je neko dao obećanje „bivšoj braći“ da će patrolni brodovi biti kupljeni od Hrvatske.

Lider URA Dritan Abazović kazao je da je posao ugovarala prošla Vlada i da ne zna da je bilo koja hrvatska kompanija konkurisala za prodaju brodova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst