Francuska: Od 01.januara kazne za parkiranje biće preskupe

8

Francuska: Od 01.januara kazne za parkiranje biće preskupe

Već smo pisali da će kazne već od 01.januara 2018. za neplaćeno parkiranje u Parizu drastično skočiti. Trenutno, ako parkirate auto na dozvoljeno mesto za parking i ne platite, dobijate kaznu od 17€.

Nova državna politika podrazumeva i povećanje kazni u svim mestima u Francuskoj. Parking će se naplaćivati i na nekim mestima gde je do sada bio besplatan. Svaka opština ima pravo da odredi sama iznos kazni. Za sada nadležni organi uspeju da kazne samo 50% nepropisno parkiranih automobila. Cilj države je da se od 01.januara dođe do cifre od 90%. Za to će biti upošljeno još ljudi.

Neki gradovi su već odredili visinu kazne, pa će umesto dosadašnje od 17€, kazna u Parizu biti 50€. U Lionu će to iznositi između 35€ i 60€, Nica 16€, Lil i Marselj 17€, Dižon čak 50€…

Država od kazni za nepropisno parkiranje godišnje prihoduje oko 500miliona eura. Sa novim merama se nada da će udvostučiti „zaradu“.

The post Francuska: Od 01.januara kazne za parkiranje biće preskupe appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article