POZNATA su četiri učesnika četvrtfinala Evropskog prvenstva. Preostale četiri reprezentacije će ovog ponedeljka i u utorak kompletirati listu najboljih osam selekcija na EURO 2024. Jedna od njih biće Francuska ili Belgija. Taj duel igra se u Diseldorfu, a možete ga pratiti uživo na portalu „Novosti“.

ФРАНЦУСКА - БЕЛГИЈА: Ово је мало ко очекивао!

FOTO: Tanjug/AP

Drugo poluvreme: Francuska – Belgija 0:0

51′ – Drugi put na utakmici glavom preti Tiram. Kao i u prvoj situaciji i sada je šutirao van okvira gola.

49′ – Dobro je šutirao Čuameni sa nekih 20 metara, ali bacio se Kastels i uspeo da odbije loptu van terena. Ipak, nakon kornera nije bilo opasnosti po gol „crvenih đavola“.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

46′ – Počelo je drugo poluvreme na utakmica i Diseldorfu.

Prvo poluvreme: Francuska – Belgija 0:0

Mršavo prvo poluvreme odigrali su Francuska i Belgija. U šutevima je bilo 8:2 (1:1 u okvir gola), posed lopte je 59-41% u korist „trikolora“. Tri kornera je izveo tim Didijea Dešana, a rival nijedan.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

45+2′ – Završeno je prvo poluvreme!

45+1′ – Odbijala se lopta u kaznenom prostoru Belgije, na kraju je došla do Čuamenija koji je šutira iz trka, ali lopta je otišla visoko preko gola Kastelsa.

34′ – Velika prilika za Francusku. Kunde je poslao centršut sa desne strane, na loptu je natrčao Tiram, šutirao je glavom i zamalo je bio neprecizan.

FOTO: Tanjug/AP

27′ – Dobar napad Belgije. Šutirao je Janik Karasko, ali dobro je bio postavljen Teo Ernandez koji je uspeo da izblokira udarac fudbalera Al Šababa.

25′ – Izabranici Didijea Dešana se nisu nadali da će u prvih 25 minuta dobiti tri žuta kartona. Sada se u beležnici Glena Niberga našao i Adrijen Rabio i on neće igrati u narednoj utakmici ukoliko akutelni vicešampion sveta prođe u četvrtfinale.

24′ – U međevremenu žuti karton dobio je Antoan Grizman zbog oštrog starta nad Džeremijem Dokuom. Iz slobodnog udarca je direktno šutirao Kevin de Brujne i umalo nije savladao Majka Manjana koji je nekako uspeo da zaustavi udarac igrača Mančester siti.

23′ – Nije se ovakav derbi očekivao. „Crveni đavoli“ još uvek nisu šutnili ka golu rivala, a ni Francuzi ne prete.

20′ – Pretežno se igra pred golom Koena Kastelsa. „Trikolori“ pokušavaju kroz pas da naprave višak, ali za sad to ne uspevaju da urade.

FOTO: Tanjug/AP

15′ – Šutirao je Mbape, lopta je pogodila Onanu i otišla van terena. Ipak, sudija nije pokazao na udarac iz ugla, a konačen epilog bio je žuti karton za Aurelijena Čuamenija.

12′ – Opasan napad Francuza. Dobro su kombinovali Grizman i Kunde. Fudbaler Barselone je poslao oštru loptu u kazneni prostor rivala, no tu nije bilo nikoga od njegovih saigrača, pa su Belgijanci otklonili opasnost.

5′ – Za sada obe ekipe opipavaju puls jedna drugoj. Nema ozbiljnih prilika u samom uvodu meča.

1′ – Utakmica u Diseldorfu je počela!

17.30 – OVO JE UŽAS: Kapiten Francuske otkrio šta ga najviše muči u Nemačkoj

Sastavi:

Francuska (4-3-1-2): Manjan – Kunde, Upamekano, Saliba, Ernandez – Kante, Čuameni, Rabio – Grizman – Tiram, Mbape.

Belgija (4-3-3): Kastels – Kastanj, Fas, Fertongen, Teat – Openda, Onana, Doku – De Brujne, Lukaku, Karasko.

Uoči meča:

Po mnogima je ovo derbi osmine finala, iako ove reprezentacije nisu pokazale ono najbolje tokom grupne faze.

I jedni i drugi su bili drugi u svojim grupama i do sada su ostvarile po jednu pobedu na kontinentalnom takmičenju.

Francuska i Belgija odigraće prvi meč još od 2021. godine kada su „trikolori“ trijumfovali u polufinalu Lige nacija sa 3:2.

Podsetimo, pobednik ovog susreta u četvrtfinalu će igrati sa boljim iz duela Portugal – Slovenija.

Do sada su plasman među osam najboljih ostvarili Nemačka, Švajcarska, Engleska i Španija. U utorak su na programu mečevi Rumunija – Holandija (18) i Austrija – Turska (21).

BONUS VIDEO: TUČA NAVIJAČA NA EURO 2024: Albanci napali srpske navijače, ali kada se čulo „Juriš!“ – nisu se dobro proveli

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst