Tamara Vučićfoto Antonio Ahel/ATAImages

Tamara Vučić, supruga predsednika Srbije, Nenad Popović, ministar bez portfelja, i drugi članovi srpske delegacije nastavili su višednevnu turneju po afričkim zemljama, posetom Zimbabveu.

Kako je objavio Tanjug Tamara Vučić će afričkim liderima uručiti lično pismo predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, dok će ministar Nenad Popović raditi na uspostavljanju bližih ekonomskih, trgovinskih i političkih veza.

Kako je obavestila javnost preko objava na Instagramu Tamara Vučić je prisustvovala, na poziv prve dame Zimbabvea Oksilije Mnangagva prisustvovala Regionalnom forumu o gastronomiji u Africi.

Na forumu su se obratili predsednik Zimbabvea dr Emerson Mnangagva i prva dama Oksilija Mnangagva.

„U razgovoru sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija za turizam Zurabom Pololikapvilijem, izrazila sam interesovanje za saradnju i razmotrila mogućnost organizovanja sličnog Foruma koji bi okupio zemlje našeg regiona“, istakla je u objavi supruga predsednika Srbije.

Tamara Vučić je posetila i Osnovnu školu „Baobab“ i uručila im donaciju – 95 tablet računara.

„Uručili donaciju y vidu tablet računara, što je naišlo na istinsku egzaltiranost učenika koji su svoju sreću iskazali pesmom i igrom“, piše u objavi supruge predsednika Srbije.

„Zahvalila sam prvoj dami na toploj dobrodošlici i podršci koju Republika Zimbave pruža Republici Srbiji kada su u pitanju najvažniji nacionalni interesi. Od 1980. godine, kada smo uspostavili diplomatske odnose, naše dve zemlje baštine prijateljski odnos, ispunjen razumevanjem i poštovanjem“, piše u još jednoj objavi Tamare Vučić iz Zimbabvea.

Ministar Nenad Popović je, između ostalog, objavio da se susreo sa ministarkom odbrane (Opa Muchinguri Kashiri), ministarkom turizma (Barbara Rwodzi), ministroom finansija (Mthuli Ncube), ministrom državne uprave (July Moyo) koji izrazili su želju da posete Srbiju.

Tamara Vučić i Nenanad Popović prethodno su posetili Demokratsku Republiku Kongo i Kraljevinu Esvatini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Originalni tekst