Rodila se 10. juna 1897. godine u Sankt Peterburgu. Tatjana je bila svetle puti, plavo-sivih očiju i lepe kestenjaste kose. U palati se govorilo kako je najlepša od četiri sestre i najsličnija majci Aleksandri, sa kojom je bila vrlo bliska. Štaviše, pričalo se kako je ona i najdraža caričina ćerka. Od malena imala je bliski odnos i sa svojom 18 meseci starijom sestrom Olgom. Sa njom je delila sobu, svoje tajne i želje. Bile su toliko nerazdvojne da su dobile nadmak Veliki par.

IDE MILE LAJKOVAČKOM PRUGOM… Čuvene stihove svi znate, a malo ko je čuo PRAVU VERZIJU – KIDA SRCE!

IDE MILE LAJKOVAČKOM PRUGOM... Čuvene stihove svi znate, a malo ko je čuo PRAVU VERZIJU - KIDA SRCE!

O NJEMU NISMO UČILI U ŠKOLAMA! Hodao je pored HITLERA, kad je čuo da će napasti Jugoslaviju – PRESUDIO SEBI!

O NJEMU NISMO UČILI U ŠKOLAMA! Hodao je pored HITLERA, kad je čuo da će napasti Jugoslaviju – PRESUDIO SEBI!


IDE MILE LAJKOVAČKOM PRUGOM... Čuvene stihove svi znate, a malo ko je čuo PRAVU VERZIJU - KIDA SRCE!


IDE MILE LAJKOVAČKOM PRUGOM… Čuvene stihove svi znate, a malo ko je čuo PRAVU VERZIJU – KIDA SRCE!

sledeća vest

Velika kneginjica Tatjana Nikolajevna na formalnom portretu snimljenom 1906, kada je imala 9 godina

Ali, iako su obe bile princeze, odgajane su kao i njihove mlađe sestre Marija i Anastasija, sa određenom dozom strogoće. Spavale su na pomoćnim ležajevima bez jastuka, kupale su se svakog jutra u hladnoj vodi, a od njih se očekivalo da u slobodno vreme pletu predmete koji su potom davani u humanitarne svrhe.

Sestre Romanov nisu imale nikakvih dodira sa spoljašnjim svetom sve do Prvog svetskog rata, kada su Olga, Tatjana i mama Aleksandra završile bolnički kurs i brinule kao medicinske sestre Crvenog krsta za ranjenike. Ovo je naročito odgovaralo lepoj Tatjani, koja je od malena bila praktična i imala prirodni talenat za vođstvo. Bila je rođena da rukovodi, pa su joj sestre nadenule i nadimak Guvernanta.

MAKEDONIJO, IMA LI TE?! ALBANCI PRISVOJILI I KANJON LEŠNICE, BUGARI OTIMAJU ISTORIJU, NE DAJU U EU! Na udaru su i Srbija i njena istorija … OVO SE MORA ZAUSTAVITI!

MAKEDONIJO, IMA LI TE?! ALBANCI PRISVOJILI I KANJON LEŠNICE, BUGARI OTIMAJU ISTORIJU, NE DAJU U EU! Na udaru su i Srbija i njena istorija ... OVO SE MORA ZAUSTAVITI!

OVO JE NAJOPASNIJE MESTO NA PLANETI! Znate li priču o najzagađenijem jezeru? Sat vremena na obali znači SIGURNU SMRT!

OVO JE NAJOPASNIJE MESTO NA PLANETI! Znate li priču o najzagađenijem jezeru? Sat vremena na obali znači SIGURNU SMRT!

Velika kneginjica Tatjana Nikolajevna u ambulanti u Carskom selu previja ranjenika

Bila je duboko religiozna i neprestano je, poput svoje majke, čitala Bibliju. Skupa sa Olgom imala je čak i svoj puk u kome je bila počasni pukovnik; obožavala je da ide u inspekciju vojnika i imala je i simpatiju među njima, kao i među ranjenicima.

OD RUSIJE ZA SRPSKU – 1,2 MILIONA DOZA VAKCINE PROTIV KORONE! Moskva na ostavlja na cedilu prijatelje – SARAJEVO ĆE POLUDETI!

Ruski car Nikola II Romanov bilo je netipično liberalan za vladara onog vremena. Pokazao je to u nekoliko navrata, a pogotovo kada je srpski kralj Petar Prvi Karađorđević zatražio ruku njegove Tatjane za svog sina i prestolonaslednika Aleksandra prvog.

Tatjana Nikolajevna i car Nikolaj Romanov nakon igranja tenisa u Virolahtiju

– Moje ćerke će same odabrati za koga će se udati – odgovorio mu je pismenim putem, iako su dogovoreni brakovi bili normalna pojava onog vremena. Ali, primetio je da Aleksandar ne može da odvoji pogled sa njegove ćerke kada su došli u posetu.

Printskrin video

Bračni pregovori su prekinuti zbog izbijanja Prvog svetskog rata, ali par je navodno razmenjivao pisma sve do tragičnog završetka porodice Romanov.

Kneginjice Olga i Tatjana u svečanim haljinama, fotografija iz 1913. godine

Tatjana se jedno vreme viđala i dopisivala sa rođakom Dmitrijem Jakovljevićem Malamom, koji je bio pripadnik carske vojske. Oduševio je ju neočekivanim darom – francuskim buldogom kojem je dala ime Ortipo.

ZABORAVLJENI SRPSKI PRINC! On je najmisteriozniji junak iz davnih vremena!

Po izbijanju ruske revolucije 1917. godine, cela carska porodica uhapšena je i odvedena u Jekaterinburg. Iako su bili pod celodnevnim nadzorom, nisu oskudevali ni u čemu. Ruski je car bio oslobođen svih dužnosti i obavljao je sitnice kao svaki drugi muškarac – cepao je drva za ogrev, šetao imanjem i družio se sa svojom porodicom.

Postoje priče kako su se sestre Romanov zbližile sa tamničarima i sa njima razgovarale tokom popodnevnog čaja kao sa poznanicima.

Velika kneginjica Tatjana i carević Aleksej sa vojnicima u parku Carsko Selo, januar 1917.

Naredne, 1918. godine, čitava porodica bačena je u zatvor. Na letnje veče, 16. jula te godine, car, carica Aleksandra i njihovo petoro dece izvučeni su iz svojih kreveta i odvedeni u podrum Ipatjevske kuće u kojoj su se nalazili, gde su bačeni u okove.

Na tom mestu su bezdušno pogubljeni, zajedno sa poslugom i porodičnim lekarom. Sa prelepom Tatjanom ubijen je i njen voljeni pas Ortino, francuski buldog.

Nakon ovoga nastao je mit da je jedno dete uspelo da preživi i nastavi život u unutrašnjosti Rusije. Na stotine teorija navodi da su boljševički odred smrti izbegli ili Anastasija ili sin Aleksej.

OVI PUCNJI PROMENILI SU ISTORIJU! Atentator je iz buketa cveća izvukao pištolj, a onda… PRE 86 GODINA UBIJEN JE POSLEDNJI SRPSKI KRALJ! (VIDEO)

Vest o pogubljenju stigla je i na Solunski front, gde se Aleksandar Prvi u suzama oprostio od nesuđene jugoslavenske kraljice.

Njihovi ostaci ekshumirani su početkom devedesetih godina prošlog veka i sahranjeni u carskoj grobnici u Sankt Peterburgu, a cela porodica proglašena je svetom 2000. godine od strane Ruske pravoslavne crkve.

Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ

Original Article