Betadanas 18:48

(FOTO) Jako nevreme pogodilo Zlatibor, Beograd i Ćuprija najtopliji 1Ilustracija Foto: Shutterstock/jctabb

Jako nevreme praćeno gradom je danas oko 15.00 pogodlo Zlatobor.

Oluja je trajaola oko 15 minuta, navodi se na društvenim mrežama.

Na pojedinim automobilima je pričinjena materijalna šteta kao i na nekim objektima, objavio je Glas Užica na Fejsbuku.

RHMZ upozorio na pljuskove u Mačvanskom i Kolubarskom okrugu

Najtopliji gradovi danas popodne su u Srbiji bili Beograd i Ćuprija sa temperatom od 38 stepeni, a Republički hidrometereološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje, zbog mogućih pljuskova sa gradom, za Mačvanski i Kolubarski okrug.

Po merenjima RHMZ u 16.00, u Somboru, Novom Sadu, Kikindi, Banatskom Karlovcu i Smederevskoj Palanci zabeležena je temperatura od 37 stepeni.

U Paliću, Zrenjaninu, Loznici, Sremskoj Mitrovici, Kragujevcu, Velikom Gradištu, Nagotinu i Kruševcu izmereno je 36 stepeni, dok je u Valjevu, i Zaječaru bilo 35 stepeni.

RHMZ je u 16, 30 saopštio da se u narednih sat vremena u južnim delovima Mačvanskog okruga (između Ljubovije i Krupnja) očekuju lokalno obilni pljuskovi sa grmljavinom i gradom, uz jak i olujni vetar.

Izdato je i upozorenje za područje Kolubarskog okruga.

„U narednih sat vremena na području Kolubarskog okruga (Valjevo i okolina) lokalno obilni pljuskovi sa grmljavinom i gradom uz jak i olujni vetar“, saopštio je RHMZ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Povezane vesti

Najnovije

Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. i 18. avgust 2024.

Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.

– Ana Ćurčin, muzičarka

Originalni tekst