Sedmo izdanje međunarodnog filmskog festivala Dunav Film Fest biće održano od 20. do 25. avgusta u Malom gradu Smederevske tvrđave.

Festival će u utorak, 20. avgusta u 20 časova biti svečano otvoren projekcijom filma Bauk autora Gorana Radovanovića. Radnja filma prati osmogodišnjeg dečaka Savu koji sa svojom majkom prolazi strahote NATO bombardovanja Srbije 1999, pokušavajući da zadrži svoj neiskvareni, dečiji pogled na svet. Nakon projekcije publici će se pokloniti ekipa filma.

Goran Radovanović, reditelj i scenarista filma je o projekciji na Dunav Film Festu izjavio: Posle svetske premijere Bauka na Međunarodnom filmskom festivalu u Moskvi, kao i desetak festivalskih prikazivanja širom sveta, od Urugvaja i Brazila do Portugala i Italije, sa nestrpljenjem očekujem susret sa domaćom publikom. Dunav Fest biće prava prilika da se glumci, autorska ekipa i ja susretnemo sa nepatvorenim doživljajem našeg filma od strane publike koja je doživela bombardovanje 1999. Biće uzbudljivo.

Uloge u filmu tumače Jakša Prpić, Sara Klimoska, Vojin Ćetković, Miloš Biković, Anđelija Filipović, Gordana Gadžić, Kalina Kovačevič, Branka Šelić, Milena Jakšić.

Trejler filma: https://www.youtube.com/watch?v=_EF1QjTvwcI

Sedmo izdanje Dunav Film Festa obeležiće zapažena ostvarenja prestižnih festivala, veliki broj domaćih i regionalnih premijera, nagrađivani i filmovi priznatih reditelja, kao i filmovi mladih autora i autorki čije karijere su tek na početku. Dunav Film Fest je takmičarskog karaktera, a nagradu Dunavska lađa za najbolji film u takmičarskoj selekciji dodeljuje stručni žiri sastavljen od renomiranih filmskih profesionalaca.

Bauk_kadar iz filma_foto Promo

Glavna lokacija festivala je Mali grad Smederevske tvrđave, dok će publika i dalje uživati na lokacijama poput Dunavskog parka, Platoa kod Кarađorđevog duda i u Centru za kulturu Smederevo.

Program festivala biće uskoro dostupan na sajtu dunavfilmfest.rs.

Post Views: 6

Originalni tekst