Filipče: Građani Srbije biće oslobođeni putarina u Severnoj Makedoniji od 15. juna do 15. avgusta

Svi srpski građani biće oslobodjeni plaćanja putarna u Severnoj Makedoniji od 15. juna do 15. avgusta u znak zahvalnosti, najavio je danas ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče.

Venko Filipče i Zlatibor Lončar Foto: Ministarstvo zdravlja
Venko Filipče i Zlatibor Lončar Foto: Ministarstvo zdravlja

On je to rekao u Beogradu na zajedničkoj konferencij za novinare sa srpskim ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarem, sa kojim je dogovorio strateško partnerstvo sa "Torlakom" oko nabavke vakcina.

"Vlada Republike Severne Makdonije će doneti odluku da svi srpski građani budu oslobođeni plaćanja putarina od 15. juna do 15. avgusta. To je sezona u kojoj veliki broj srpskih gradjana tradicionalno putuje i u Severnu Makedoniju i ka Grčkoj", rekao je Filipče.

Ministar zdravlja Severne Makdonije se zahvalio u ime vlade i makedonskih građana "bratskom srpskom narodu na značajnoj donaciji vakcina, procesu koji je organizovan zahvaljujući ministru Lončaru, premijerki Ani Brnabić i posebno predsedniku Aleksandru Vučiću".

"Zahvaljujući tim vakcinama mi smo počeli proces imunizacije. Dozvolite da izrazim i zahvalnost što je Srbija širom otvorila vrata da budu vakcinisani i naši građani, zajedno sa srpskim, i time napravila veliki čin prijateljstva posebno u vreme kada nigde u svetu vakcine ne stižu niti potrebnom, niti poželjnom brzinom, a taj proces Srbija je radila fenomenalno", rekao je Filipče.

Prva cepiva koja su stigla u Severnu Makedoniju bilo je 8.000 Fajzer vakcina, koje su upotrebljene za imunizaciju zdravstvenih radnika. U međuvremenu,, u Srbiji su između ostalog vakcinisani i makedonski novinari.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article