FDU: Devet prijava zbog seksualnog uznemiravanja, tri prijave zbog vređanja, omalovažavanja i ismevanja studenata

Radna grupa u okviru platforme „Fakultet dramskih umetnosti protiv nasilja“ saopštila je danas da su od 21. januara do 17. februara primili 12 prijava, od kojih se devet tiče seksualnog uznemiravanja različitog stepena, a tri prijave na vređanje, omalovažavanje i ismevanje studenata.

Fakultet dramskih umetnosti, Foto: FDU
Fakultet dramskih umetnosti, Foto: FDU

U izveštaju Radne grupe se navodi da prijavljeno šest osoba, od toga se na jednu osobu odnosi pet prijava, na dve osobe se odnose po dve prijave, a na tri osobe po jedna prijava.

Prijavu za jednu osobu prosleđujemo nadležnim organima fakulteta na dalje procesuiranje, a za ostale prijave je u toku prikupljanje informacija, navodi se u saopštenju.

Kvalitativna analiza svih prijavljenih slučajeva seksualnog uznemiravanja i neprihvatljivih praksi u nastavi biće dostupna dekanu u zasebnim izveštajima.

Članice i članovi Radne grupe FDU – Protiv nasilja su Biljana Srbljanović, Srdan Golubović, Ana Martinoli, Irena Ristić, Stefan Ivančić, Andrea Pjević, Jovana Jankov i Nemanja Obrenović, dodaje se u saopštenju.

Radna grupa je formirana nakon što je više devojaka, od kojih su neke bile i maloletne, prijavilo za silovanje ili seksualno uznemiravanje Miroslava Miku Aleksića, vlasnika škole glume. On je priveden i nalazi se u pritvoru. Nakon prvih ispovesti o seksualnom uznemiravanju i zlostavljanju više devojaka širom regiona prijavilo je slična iskustva.

Glumica Milena Radulović je za Blic rekla da ju je reditelj više puta silovao. Prvi put, kako je rekla, početkom novembra 2012. godine kada je ona imala 17 godina, a on 61 godinu.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article