Fauči: Modernina vakcina bi u četvrtak mogla da bude odobrena za hitnu upotrebu

Doktor Entoni Fauči rekao je da se nada da će američka Uprava za hranu i lekove (FDA) odlučiti da u četvrtak izda odobrenje za hitnu upotrebu (EUA) Modernine vakcine protiv kovida-19.

Kineski Sinofarm razvio je svoju vakcinu protiv koronavirusa Foto:AP Photo/Mark Schiefelbein/Betaphoto
Kineski Sinofarm razvio je svoju vakcinu protiv koronavirusa Foto:AP Photo/Mark Schiefelbein/Betaphoto

"Nadam se da će FDA u četvrtak doneti odluku u vezi sa tim da li će vakcina protiv koronavirusa kompanije Moderna dobiti odobrenje za hitnu upotrebu ili ne", rekao je Fauči za CNBC .

Pre nekoliko dana poslato je 2,9 milijardi doza na 145 lokacija. Tokom sledećih nekoliko dana do nedelje biće sve više i više doza, nadamo se, i to kombinacija Fajzerove i Modernine vakcine, ako Moderna dobije EUA, za koju se nadam da hoće. Takođe se nadam da ćemo do kraja decembra, imati 40 miliona doza za 20 miliona ljudi".

FDA je nedavno ocenila da vakcina protiv koronavirusa kompanije Moderna ne izaziva zdravstvene probleme, kao i da je efikasna 94,1 odsto.

Posle vakcine Fajzer/BioNTek, koja je odobrenje dobila prošle nedelje, Modernina vakcina bila druga koja bi dobila zeleno svetlo u SAD.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article