MINISTARKA spoljnih poslova Slovenije Tanja Fajon izjavila je danas, komentarišući subotnji marš na Moskvu lidera Vagner grupe Jevgenija Prigožina, da je rat u svoj svojoj veličini pokazao koliko je opasan za međunarodnu zajednicu u celini.

ФАЈОН: Морамо бити спремни за дужи период нестабилности у Русији

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ona je posle sednice ministara spoljnih poslova EU u Luksemburgu navela da, nakon tih dešavanja, “moramo biti spremni za duži period nestabilnosti u Rusiji”, prenosi agencija STA.

-Za sada možda postoji privid nekakvog mira, ali opšta je saglasnost da postoje vidljive pukotine u režimu ruskog predsednika Vladimira Putina, pa se ne mogu isključiti pokušaji takve pobune u budućnosti, istakla je Fajon.

Ministri EU su danas razgovarali o situaciji u Rusiji nakon ruske agresije na Ukrajinu i o daljoj pomoći toj ratom razorenoj zemlji.

-Na sastanku je bilo potpunog jedinstva, posebno u pogledu pomoći Ukrajini, rekla je Fajon pozivajući na što skoriji prekid rata.

Ona je rekla da je Savet za nacionalnu bezbednost, koji je održan u nedelju, saopštio da najnoviji razvoj događaja u Rusiji nema direktnih implikacija na nacionalnu bezbednost Slovenije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst