• Fabrika u Srbiji svečano je predstavila obnovljene linije za proizvodnju novog modela Fiat Grande Panda, koji nasleđuje model Fiat 500L.
  • Stellantisov projekat u Srbiji naglašava transformaciju industrije koja podržava čistu, bezbednu i pristupačnu mobilnost za sve građane, uvođenjem svoje Smart Car Platforme.
  • Stellantis se na Vladu R. Srbije oslanja kao na pouzdanog partnera, koji podržava sprovođenje energetske tranzicije i strateški plan Stellantisa, Dare Forward 2030.

StellantisStellantis fabrika u Kragujevcu

Uspeh industrijskog i tehnološkog napretka fabrike u Srbiji, obeležen je danas u Kragujevcu u prisustvu predsednika Srbije, Aleksandra Vučića i Carlosa Tavaresa, glavnog izvršnog direktora Stellantisa. Projekat koji je najavljen pre dve godine, uspešno je realizovan, zahvaljujući angažovanju Stellantisovih timova i kontinuiranoj podršci Vlade R. Srbije. Ova prekretnica potvrđuje da fabrika u Kragujevcu igra ključnu ulogu u strateškom planu Stellantisa, Dare Forward 2030, u okviru njegovih evropskih proizvodnih kapaciteta. 

“Ovo je veliki dan za Srbiju. Fabrika automobilskog giganta“Stelantis” u Kragujevcu omogućiće nam da postanemo jedan od vodećih proizvođača električnih vozila, što će promeniti lice Srbije i čime ćemo napraviti kvantni skok u budućnost. Ovim se menjaju i naša ekonomija i ekološki standardi, ali i naši strateški planovi kada je energetika u pitanju. Danas za nas počinje nova era”, izjavio je Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije.

StellantisStellantis fabrika u Kragujevcu

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam ponovo sa timovima u Kragujevcu i predstavnicima sindikata, da obeležimo impresivni napredak koji je ostvaren od kako smo pre dve godine najavili ovu investiciju. Ovo je svakako dobar trenutak da odamo priznanje Stellantis timu u Srbiji za pohvalni učinak i posvećenost, pred predsednikom R. Srbije Aleksandrom Vučićem, kome se iskreno zahvaljujem na njegovoj kontinuiranoj podršci. Zajednička kompanija, koju smo osnovali 2008, ulazi u novu eru, proizvodnjom modela Fiat Grande Panda, svog prvog električnog automobila, koji doprinosi obezbeđivanju čiste, bezbedne i pristupačne mobilnosti građanima širom sveta”, izjavio je Carlos Tavares, CEO kompanije Stellantis.

StellantisStellantis fabrika u Kragujevcu

U čast realizacije najavljenog projekta, na svečan način je objavljeno postavljanje modernizovanih linija za proizvodnju prvih električnih automobila u Srbiji. Gosti i mediji, prisustvovali su pokretanju generacijske promene, sa prvim ikada električnim automobilom proizvedenim u Srbiji, modelom Fiat Grande Panda, koji nasleđuje prethodni model Fiat 500L, model koji je bio sa unutrašnjim sagorevanjem.

S obzirom na toplu dobrodošlicu ovom novom modelu od strane automobilskih medija širom sveta, Stellantis očekuje da će postići komercijalni uspeh u godinama pred nama. Svi zaposleni u Srbiji učiniće sve što je u njihovoj moći, da doprinesu ovom uspehu, vođeni stalnim poboljšanjem performansi u kvalitetu i troškovima.

Ovaj projekat pozitivno utiče na nacionalnu ekonomiju, a proces zapošljavanja je već u toku.

Post Views: 12

Originalni tekst