Predstavnik Srbije na Pjesmi Evrovizije Luke Black (Luk Blek) otputovao je sinoć na takmičenje koje se ove godine održava u Liverpulu. Tim povodom Radio-televizija Srbije je tradicionalno organizovala svečani ispraćaj srbijanskog predstavnika kome su, osim brojnih novinara i obožavalaca, prisustvovali i ambasadori Ukrajine Volodimir Tolkač i Šan Maklaud.

Sa ambasadorima Ukrajine

Oni su 30-godišnjem pjevaču poželjeli sreću u Liverpulu i uručili prigodne poklone. Zastavu Srbije, koju nosi u Liverpul, Luku Bleku je uručila prošlogodišnja predstavnica te zemlje Ana Đurić Konstrakta. Luk je okupljenim predstavnicima medija izjavio da jedva čeka da stigne u Liverpul, “da se zabavi, ali i da vrijedno radi”.

-Već smo se svi udruženim snagama potrudili da nastup bude lijep. Nadam se da će se trud isplatiti i da ću se plasirati u finale, što je prvi cilj. Obradovao sam se kada sam čuo da su pripadnici kraljevske porodice prilikom obilaska evrovizijskog centra pohvalili scenografiju za moj nastup. Drago mi je zbog toga. Živim u Londonu i znam dobro da kraljica Kamila ima ukusa – rekao je Luk Blek, koji u Liverpula nastupa 9. maja kao treći u prvoj polufinalnoj večeri.

Drugo polufinale se održava dva dana kasnije, a veliko finale je zakazano za 13. maj. Na ovogodišnjem Eurosongu učestvuje 37 zemalja.

Tekst i foto: Slavica Danilović

                  

Originalni tekst