U toku je Evropska nedelja testiranja, u kojoj su pojačane aktivnosti informisanja i testiranja na HIV i druge polne infekcije. Iako je testiranje dostupno tokom čitave godine u svim zavodima i institutima za javno zdravlje, statistike ukazuju da mali broj ljudi koristi tu mogućnost da proveri svoj HIV status, saopštio je Bratislav Prokić, predsednik Nacionalnog centra za seksualno i reproduktivno zdravlje “ Potent”

Nacionalni centar za seksualno i reproduktivno zdravlje –  Potent, otvara vrata svojih savetovališta za sve građane koji žele da bez zakazivanja, besplatno i anonimno obave testiranje na HIV i dobiju rezultat za samo 15-20 minuta.

U Beogradu u četvrtak, 23. maja, od 12 do 16 časova i u petak od 17 do 20 časova, na adresi ul. Miloša Pocerca 30.

U Kragujevcu u petak, 24. maja, od 17 do 20 časova, na adresi ul. Vojvode Putnika 58b.

U Nišu u subotu, 25. maja, od 17 do 20 časova, na adresi ul. Stevana Nemanje 69.

Rano otkrivanje i lečenje HIV-a savremenom terapijom omogućava neskraćen i kvalitetan život, zdravo potomstvo i sprečava dalji prenos virusa seksualnim putem.

Pored testiranja, građani mogu dobiti relevantne informacije i odgovore na pitanja i nedoumice u vezi sa seksualnim i reproduktivnim zdravljem, a u slučaju pozitivnog rezultata i svu neophodnu podršku. 

Post Views: 2

Originalni tekst