Evroposlanica: Kada Srbija poboljša stanje demokratije tražićemo otvaranje novih poglavlja

Kada Srbija poboljša demokratiju, vladavinu prava, omogući pluralizam medija i poštovanje ljudskih prava tražićemo od Saveta EU da otvori nova poglavlja i nastavi sa pristupanjem, napisala je na Tviteru poslanica i izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon Taubadel, piše porlal Juropian vestern Balkan.

Viola fon Kramon Taubadel Foto: Wikipedia
Viola fon Kramon Taubadel Foto: Wikipedia

Ona se oglasila povodom napada nakon njene ocene da je dobra vest to što Savet neće otvoriti nova poglavlja sa Srbijom, zbog pogoršanog stanja demokratije u zemlji tokom 2020. godine.

“Da se ne shvati pogrešno. Svako od nas želi da vidi Srbiju u EU. Dakle, založila sam se za demokratiju, ljudska prava, vladavinu prava i pluralizam medija. Ovo nije antisrpski stav, već proevropski i nadam se evropskom putu Srbije”, napisala ja Fon Kramon Taubadel.

Ona je istakla da je dobar signal ukoliko Evropska komisija ne želi da otvara nova poglavlja sa Srbijom, jer se EU mora držati sopstvenih pravila i vrednosti.

“Oliver Varhelji je nekoliko puta rekao da su osnovne vrednosti na prvom mestu. Ako Srbija želi da postane članica Evropske unije, mora da učini više. Postavili smo pravila – moramo ih poštovati”, zaključila je poslanica Zelenih u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon.

Izvor: Juropijan vestern Balkan

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article