Er Srbija i Etihad ervejz uspostavili su strateško bilateralno kod-šer partnerstvo, zahvaljujući kojem će putnicima obe kompanije biti omogućena jednostavnija putovanja u okviru mreža nacionalnih avio-prevoznika Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata. 

U okviru te saradnje, putnici Etihad ervejza dobiće mogućnost da preko glavnog grada Srbije i matičnog aerodroma Er Srbije lakše stignu do 12 gradova u jugoistočnoj Evropi, od kojih je devet po prvi put u Etihadovoj ponudi kod-šer destinacija. 

Kod-šer saradnja pojednostavljuje putovanja, omogućavajući putnicima da naprave samo jednu rezervaciju, lako se prijave na letove, uz dodatnu pogodnost da njihov prtljag jednostavnije stigne do krajnje destinacije. 

Na taj način, mreža Er Srbije postaje dostupnija putnicima Etihad ervejza, koji se sa njom povezuju preko Etihadovih linija ka Atini, Milanu, Rimu i Beču.

Boško Rupić, direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije rekao je: „Saradnjom sa Etihadom proširujemo domet naše mreže, nudeći putnicima širi spektar destinacija i veću mogućnost povezivanja. To znači više izbora, fleksibilnosti i pogodnosti za one koji izaberu Er Srbiju za svoja putovanja. Putnici sada mogu da uživaju u putovanjima do još većeg broja destinacija, uz jednu prijavu na let za čitavo putovanje.” 

Jurijan Stelder, potpredsednik Etihada zadužen za alijanse i industrijska pitanja, rekao je: „Ovo partnerstvo dalje proširuje našu kod-šer mrežu i omogućava putnicima lakši pristup do 12 turističkih i poslovnih destinacija Er Srbije, uključujući Beograd, Bukurešt, Budimpeštu, Solun, Tiranu, Skoplje i Sofiju. Izuzetno nam je zadovoljstvo što ćemo moći da poželimo dobrodošlicu putnicima Er Srbije koji putuju iz Evrope za Abu Dabi,  gde će biti u prilici da se upoznaju sa srdačnim gostoprimstvom i bogatom kulturom naše zemlje, uključujući predivne plaže, svetski poznate kulturne znamenitosti i tematske parkove, kao i pustinjske pejzaže.”  

„Etihad Guest“ je program lojalnosti obeju kompanija koji omogućava članovima da sakupljaju ili koriste „Etihad Guest“ milje širom mreža Etihad ervejza i Er Srbije, kao i da uživaju u različitim pogodnostima.

Novi kod-šer sporazum stupio je na snagu 30. januara 2024. godine, a važi za letove od 3. februara 2024. godine.

Napomena:

Etihad ervejz i Er Srbija trenutno nemaju direktne letove između Abu Dabija i Beograda, a letovi Etihada će se povezivati sa letovima Er Srbije preko Atine, Milana, Rima i Beča.

Etihad ervejz postao je 2013. godine strateški partner Er Srbije sa manjinskim udelom u vlasništvu, ali više ne poseduje udeo, nakon što je, u novembru 2023. godine, Republika Srbija preuzela 100 odsto vlasništva nad kompanijom. Iako je Republika Srbija sada jedini vlasnik Er Srbije, dve kompanije nastavile su saradnju kroz kod-šer ugovor. 

O Er Srbiji

Er Srbija je ponosni naslednik avio-kompanije Aeroput, osnovane 17. juna 1927. godine. Kompanija se nalazi na osmom mestu na listi najstarijih avio-kompanija u svetu koje i dalje posluju. Er Srbija posluje od 26. oktobra 2013. godine pod svojim trenutnim imenom i sa novim vizuelnim identitetom. U putničkom i teretnom saobraćaju, Er Srbija leti do više od 80 redovnih, sezonskih i čarter destinacija u Evropi, Mediteranu, Severnoj Americi i Aziji. Flota Er Srbije trenutno se sastoji od širokotrupnih aviona Erbas A330-200, uskotrupnih aviona iz porodice Erbas A320, kao i turboprop aviona ATR 72-600 za regionalne letove. Pored aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu, Er Srbija takođe leti sa aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu, i međunarodnog aerodroma „Morava“ kod Kraljeva.

Za više informacija posetite airserbia.com

O Etihad ervejzu

Etihad ervejz, nacionalna avio-kompanija UAE, osnovana je 2003. godine i ubrzo je postala jedna od vodećih svetskih avio-kompanija. Iz svog čvorišta u Abu Dabiju, Etihad u putničkom i kargo saobraćaju leti do destinacija na Bliskom istoku, Africi, Evropi, Aziji, Australiji i Severnoj Americi. Etihadova mreža nudi pristup stotinama međunarodnih destinacija. Poslednjih godina, Etihad je dobio brojne nagrade za vrhunsku uslugu i proizvode, kargo, program lojalnosti i drugo. Etihad vidi rešavanje klimatske krize kao najvažnije pitanje našeg vremena i Erlajn rejtings (Airline Ratings) ga je proglasio za ekološku avio-kompaniju godine za 2022. i 2023. Kroz strateška partnerstva sa glavnim svetskim brendovima u avijaciji i proizvođačima aviona, Etihad je odlučan u aktivnostima u oblasti dekarbonizacije industrije.

Za više informacija posetite etihad.com

Post Views: 10

Originalni tekst