Epidemija tajni, drugi deo (EMISIJA)

Da li je Krizni štab stvarno odlučivao o merama kao što je to saopštavano ili je to činila Vlada, dok je Krizni štab samo preporučivao? To je samo jedno od pitanja koje je uz brojne kontradiktornosti, skrivanje pojedinih informacija i nedovoljno jasne poruke, dovelo i do toga da opadne poverenje u institucije u vreme epidemije.

Lekari koji nisu skinuli skafandere već mesecima poverenje nikada nisu izgubili, ali su s “prve linije odbrane” zatražili da se čuje i njihov glas. Ni oni, ni građani nikada nisu dobili jasan odgovor na pitanje ko i na koji način upravlja borbom protiv širenja novog koronavirusa.

U ovom trenutku Srbija se nalazi u novom talasu epidemije koji se čini još težim od prethodnih.

O tome ko je odlučivao, ko saopštavao, a ko krio informacije u drugoj emisiji Epidemija tajni govore između ostalih Anđela Jovanović, nerurolog iz Udruženja ujedinjeni protiv kovida, Tanja Jovanović, prodekanka Medicinskog fakulteta i članica Kriznog štaba, Steva Stanišić, anesteziolog iz Niša, Oliver Stojković, profesor i šef DNK laboratorije Medicinskog fakulteta, epidemiolog u penziji Zoran Radovanović, Milan Marinović, poverenik za informacije od javnog značaja, Nemanja Nenadić iz Transparentnosti Srbija i Katarina Golubović, iz Jukoma.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article