ENGLESKA nije blistala tokom grupne faze, ali uspela je da se plasira u osminu finala i igraće protiv Slovačke. Utakmicu koja se igra u Gelzenkirhenu možete pratiti uživo uz prenos na portalu „Novosti“.

ЕНГЛЕСКА - СЛОВАЧКА: Какав шок!

FOTO: Tanjug/AP

Drugo poluvreme: Engleska – Slovačka 0:1

46′ – Počelo je drugo poluvreme u Gelzenkirhenu.

Prvo poluvreme: Engleska – Slovačka 0:1

Kada je prvo poluvreme u pitanju. Engleska je imala loptu u svom posedu čak 75% vremena, ali je u šutevima na gol njeno vođstvo samo 6:4 i, što je najvažnije; Slovaci su ti koji vode.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Uzalud Englezima i 5:0 u kornerima, i 91% uspešnosti dodavanja…  Gube. I, to je, uz poraz Portugalaca od Gruzije na kraju uvodne faze EURO 2024, zasad najveća senzacija ovog turnira.

45+4′ – Završeno je prvo poluvreme! Vredi istaći da je Slovačka u svoje četiri dosadašnje utakmice na EURO 2024 dala gol u prvom poluvremenu i uvek je prva povela.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

45′ – Prvo poluvreme je produženo za tri minuta. Posle Kucke žuti karton u reprezentaciji Slovačke dobio je Milan Škrinjar.

39′ – Od trenutka kad je primila gol, Engleska je zaigrala nešto bolje. Nekoliko puta su dobro centrirali, ali Martin Dubravka još uvek nije imao pravog posla na ovom meču.

25′ – SLOVAČKA VODI! David Strelec je primio loptu, odlično je uposlio Ivana Šranca koji je izašao sam ispred Pikforda i uspeo je da ga matira. Fudbaleri praške Slavije je ovo bio treći gol na EURO 2024.

FOTO: Tanjug/AP

23′ – Evo konačno prave opasnosti po gol Dubravke. Glavom je šutirao Hari Kejn, no jedan protivnički igrač je dobro reagovao i izbacio loptu van terena.

21′ – Verovatno da mnogi nisu očekivali da će Slovačka biti opasnija u prvih 20 minuta meča. Više su pretili nego rival koji je imao tek nekoliko opasnijih napada.

18′ – Već treći karton dobili su žuti karton. Sada se u beležniici turskog arbitra našao i Džud Belingem.

12′ – Još jedna dobra šansa za Slovačku. Haraslin je ušao u kazneni prostor, šutirao je a na pravom mestu bio je Tripije koji je uspeo da izbije loptu.

9′ – Dobar napad izabranika Gereta Sautgejta. Lopta je stigla do usamljenog Kjerana Tripijea. On je iz prve šutirao, no to je uradio veoma loše i lopta je otišla visoko preko gola.

7′ – Neverovatno! Još jedan žuti karton igračima Engleske pokazao je Meler. Ovoga puta je opomenut Kobi Mejinu.

5′ – Kakva prilika za Slovačku i kakav početak utakmice. Loptu je na levoj strani dobio Hancko koji je oštro poslao na drugu stativu, tamo nije bilo nikog, pa je lopta otišla malo pored stative.

3′ – Već u 3. minutu sudija Umut Meler pokazao je prvi žuti karton. U njegovoj beležnici se našao Mark Gejhi koji je načinio oštar start. Defanzivac „Gordi Albiona“ propušta narednu utakmicu ukoliko ekipa prođe dalje.

1′ – Počela je utakmica. Sa centra je prva krenula selekcija Slovačke.

17.51 – Engleze je zadesio veliki problem tokom zagrevanja. Golman Džordan Pikford se povredio, problem je sa levom rukom. Ipak, on će da smogne snagu i stajaće među stativama.

17.12 – Kobi Meinu je postao treći najmlađi engleski reprezentativac u startoj postavi „Gordog albiona“ u nokaut meču prvenstva Evrope ili sveta. On je rođen pre samo 19 godina i 72 dana. Mlađi od njega igrali su samo Vejn Runi (protiv Portugala 2004. bio je starte sa 18 godina i 244 dana) i, rekorder, Majkl Oven koji je protiv Argentine 1998. imao svega 18 godina i 198 dana.

Sastavi:

Engleska (4-2-3-1): Pikford – Voker, Stons, Gejhi, Tripije – Meinu, Rajs – Saka, Belingem, Foden – Kejn.

Slovačka (4-3-3): Dubravka – Pekarik, Vavro, Škrinjar, Hancko – Kucka, Lobotka, Duda – Šranc, Strelec, Haraslin.

Uoči meča:

Izabranici Gereta Sautgejta su pre početka kontinentalnog takmičenja po mnogima važili za glave favorite. Ipak, u prvom delu nadmetanja nisu blistali, pobedili su samo Srbiju, osvojili pet bodova uz gol razliku 2:1.

Slovačka je osvojila bod manje, no skinula je skalp Belgiji koja već godinama važi za jednu od najboljih evropskih selekcija.

Ovim selekcijama će ovo biti prvi duel još od 2017. godine kada je „Gordi Albion“ trijumfovao u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo sa 2:1.

Podsetimo, pobednik ovog duela u četvrtfinalu će odmeriti snage sa Švajcarskom.

BONUS VIDEO: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija – Bugarska u Leskovcu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst