Ajka Kolaković, majka Donne Ares, oglasila se na Facebooku prisjećajući se Donne.

– 1.1.tvoj rođendan, dan tvog rođenja i naše sreće, ponosa i dostojanstva. Šest godina bez tebe, ali ti si tu i s nama, dok je nas koji te volimo. Tužni smo ali si nas naučila da svoju suzu ne pokazujemo pred svima i da moramo biti jake i borimo se kao što si ti radila – poručila je Ajka na Facebooku.

Podsjećamo, Azra Kolaković, poznatija kao Donna Ares preminula je 2. oktobra 2017. godine u 41. godini nakon nekoliko godina borbe s teškom i opakom bolešću.

Sa šesnaest godina napisala je svoje prve tekstove i snimila prvu pjesmu. Završila je muzičku školu, a studirala je engleski jezik i književnost.

Godine 1997. prvi put javno nastupa pod imenom Donna Ares i to na izboru za pjesmu Eurovizije na Dori. Iste godine ostvaruje veliki uspjeh sa svojom pjesmom Kazna, na festivalu Bihać ‘97, koja je lansira visoko na sve top liste u B.

Nakon toga njena biografija je obogaćena brojnim saradnjama, albumima, duetima.

Donna Ares uvijek je bila simbol jake žene koja je znala šta želi od života i išla hrabro ka tome. Publika će je vječno pamtiti po osmijehu, vedrini, snazi i nevjerovatnom talentu.

Originalni tekst