Filmski reditelj Emir Kusturica postaje direktor Centralnog pozorišta ruske vojske. Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu ponudio je reditelju Emiru Kusturici da preuzme funkciju glavnog direktora Centralnog akademskog pozorišta ruske vojske, što je Kusturica prihvatio.

Agencija RIA-Novosti je prenela da je to saopštila pres-sekretarka šefa Ministarstva odbrane Rosijana Markovskaja. Napominje se da je Šojgu održao sastanak sa Kusturicom, tokom kojeg mu je dao predlog i Kusturica ga je prihvatio.

– Za mene je velika čast ponuda Sergeja Šojgua da postanem glavni direktor pozorišta. Pozorišna scena Ruske armije ima veliku istoriju i tradiciju – rekao je Kusturica.

Njegov plan je da kao direktor na scenu prenese radnje filmova kao što su sovjetski iz 1957. „Ždralovi lete“ i njegov „Život je čudo“ iz 2004. godine. U razgovoru s ministrom Kusturica je istakao da će nastojati da „očuva klasične vrednosti“ jer se one u svetu veoma brzo menjaju.

Ranije je najavljeno da će Kusturica 23. februara nastupiti na Zimskom međunarodnom festivalu umetnosti Jurija Bašmeta u Sočiju.

Izvor:N1

Emir Kusturica je član žirija koji je izabrao spomenik Stefanu Nemanji: Da se izjasni šta je dobro u tom rešenju

Original Article

(Visited 9 times, 1 visits today)