Emina Tufo je obradovala publiku sa dvije nove pjesme. „Noć za sjećanje“ i „Ubica ljubavi“ su obilježili posljednje mjesece 2022. godine. Nastupi, snimanja, putovanja ne ostavljaju puno vremena pjevačici da planira odmor. Ona je presretna i zadovoljna reakcijama publike. Tekst za pjesmu „Ubica ljubavi“ je pisala sama, otkriva nam koliko pjesma ima autobiografskih elemenata. Emina priča o tome da li je nekad sita estrade i poželi li da se povuče sa scene, a govori i o tome ko je njena najveća podrška.

Jesi li zadovoljna pjesmama „Noć za sjećanje“ i „Ubica ljubavi“?

-Naravno. Moram reći da su pjesme obilježile 2022. godinu. Ja sam preponosna. Sretna sam jer su baš te pjesme u mom opusu.

Koja ti je pjesma draža, iako je to mnogim pjevačima jako nezahvalno pitanje?

-Sve moje pjesme su mi izuzetno drage, i to je jako teško reći koja je draža. Ali, ako već moram da biram između ove dvije nove onda je to „Ubica ljubavi“. Za tu pjesmu sama sam pisala tekst.

Koliko ima autobiografskih elemenata u pjesmi „Ubica ljubavi“ čiji tekst potpisuješ?

-Tekst pjesme nije uopšte usko vezan mojim privatnim životom. Međutim, sasvim sama sigurna da se svaka djevojka može pronaći u tekstu.

Koliko si se miješala u posao, da tako kažemo, autoru muzike, Danielu Ganevu, Kenanu Fejziću Ćini i Mariji Rosić?

-Ne volim da se miješam u poslove ljudima koji znaju šta rade. Oni itekako dobro rade posao. Vrhunski su profesionalci i to što rade, oni rade fantastično.

Očekuješ li da će pjesma „Ubica ljubavi“ postati hit?

-Ja se to uvijek nadam. Uvijek očekujem da će se desiti neki pomak. S obzirom da već broji dva miliona pregleda, a izašla je prije nekih mjesec dana, ja sam prezadovoljna.T o je najbolje mjerilo.

Da li se situacija normalizovala nakon duge pauze nastale zbog pandemije koronavirusa?

-Apsolutno. Osjetno se situacija popravila. To je vrlo produktivno za sve nas u ovoj muzičkoj branši.

Kakvi su planovi oko promocije?

-Oko promocije smo se maksimalno potrudili. Hvala svim mojim saradnicima, dragim ljudima kojima sam okružena. Svi su se potrudili skoro kao i ja sama.

Kome najviše vjeruješ kada je posao u pitanju?

-Mom producentu i menadžeru Amelu Dediću. On radi sve što je vezano za posao. Moje je samo da pjevam i uživam u svom poslu.

Da li je bilo trenutaka kad si željela da napustiš scenu?

-Apsolutno ne! Bude tu umora, napornih dana. Međutim, to nestane čim izađem na scenu. Svaki put kad pjevam pred publikom shvatim koliko volim svoj posao.

Koliko tvoj privatni život trpi zbog karijere?

-Moj privatni život ne trpi uopšte. Okružena sam ljudima punim razumijevanja i podrške i to mi je jako bitno.

Razgovarala: N. N.

Originalni tekst