Legendarni bh. nogometaš Elvir Bolić nastavlja s otvaranjem novih radnih mjesta i ekskluzivnih objekata u domovini.

Bivši kapiten naše fudbalske reprezentacije sinoć je u Sarajevo Toweru otvorio ekskluzivni salon namještaja “Divani Letti“, a za ovaj namještaj kažu da je savršen spoj kvaliteta, dizajna i elegancije.

Novi biznis popularnog Bole izazvao je veliku pažnju javnosti, a na svečanom otvorenju okupile su se brojne poznate osobe iz kulturnog i javnog života, sporta, biznisa, diplomatije… Tako su Boliću među prvim čestitali Halid Bešlić, Zoran Mamić, Vedin Musić, načelnik Hasan Tanović, Belma i Midhat Džeko, Samir Avdić…

Svečanu vrpcu sa Bolićem je presjekao njegov partner u novom biznisu i dugogodišnji prijatelj Samir Serdarević, te italijanski ambasador u BiH Marco di Ruzza.

U uvodnom govoru Serdarević je rekao da ideja o otvaranju eķskluzivnog salona namještaja postoji već par godina, a sada je konačno i realizirana.

-Svi govore Bola opet nešto novo otvara. Imam želju i to pokušavam, stvari koje radim i volim. I ovo nije slučajno. Dugi niz godina kroz druge stvari bio sam uključen u poslove oko namještaja. Nadam se da ćemo ovom gradu i državi donijeti nešto novo i neku novu opciju. Da ljudi nešto vide i da možda kupe – rekao je Elvir Bolić.

Podsjetimo, Bolić je 2004. godine u Zenici otvorio klub “Ten”. Potom je zajedno sa bivšim kolegom iz reprezentacije Emirom Granovom 2009. godine na Šipu izgradio elitno apartmansko naselje “Bolgrano”, u kojem i sada žive brojni poznati sportisti i muzičari. Nakon toga je napravio zgradu na Vracama sa nekoliko apartmana koje je vrlo brzo prodao, a vlasnik je i ekskluzivnog restorana “Paper Moon” na Grbavici.

Originalni tekst