Eksplozija je odjeknula danas u centru Belgoroda, ruskog grada koji se nalazi nedaleko od Ukrajine, saopštile su lokalne vlasti i dodale da je eksplozija napravila veliki krater i da nije bilo žrtava.

„Dogodila se eksplozija. Prema preliminarnim informacijama, nema žrtava“, izjavio je lokalni zvaničnik Vjačeslav Gladkov.

Prema njegovim rečima, eksplozija se dogodila na raskrinici jedne od centralnih ulica i napravila ogroman krater prečnika 20 metara.

Gladvkov je rekao da su oštećeni su prozori na obližnjoj stambenoj zgradi, kao i nekoliko parkiranih automobila i dodao da su od jačine eksplozije srušeni stubovi za struju.

Gradonačelnik Belgoroda Valentin Demidov objavio je na Telegramu slike na kojima se vidi asfalt uništen eksplozijom i unutrašnjost jednog oštećenog stana u zgradi.

Ruski region Belgorod, koji se graniči sa Ukrajinom, redovno je gađan. Moskva to pripisuje Ukrajini, ali je centar Belgoroda veoma retko meta.

Gladkov je u julu rekao da su u eksplozijama u blizini centra Belgoroda poginule najmanje četiri osobe, i četiri povređene.

Ruska vojska je tada saopštila da je oborila tri ukrajinske rakete lansirane na grad.

Originalni tekst