U EKSPLOZIJI koja se dogodila danas na putu pored Gazivoda, oštećena su dva automobila, što je samo jedan u nizu incidenata koji se dogodio u prethodnih nekoliko meseci tokom agresivne kampanje Samoopredeljenje „osvajanja“ severa.

ЕКСПЛОЗИЈА НА ГАЗИВОДАМА: Оштећена два аутомобила

Ilustracija policija Foto I. Radulović

Tako je pre nekoliko dana partija Aljbina Kurtija „sponzorisala“ kupanje nekoliko desetina Albanaca na Gazivodama koji su to uradili uz prisustvo velikog broja albanskih medijskih ekipa kojima su „otvorili dušu“ koliko su sreći što konačno mogu da se kupaju na Gazivodama.

Na pomenutim snimcima nisu se ipak u pozadini videli teško naoružani policajci sa oklopnim vozilima, koji su na plus 40 u punoj ratnoj opremi sa šlemovima i pancirima iz pozadine morali da nadgledaju tzv. bezbrižne kupače. Ti snimci su se pojavili na društvenim mrežama, a pomenutu akciju su osudili čak i opozicioni albanski političari.

Tako je zamenik lidera Alijanse za budućnost Kosova Beke Beriša ocenio da je angažovanje 600 kosovskih policajaca za obezbeđivanje snimanja promotivnog spota Pokreta Samoopredeljenje na jezeru Gazivode demotivisao pripadnike Kosovske policije.

Inače, ministar policije Svečlja je prethodnih dana uz velike mere obezbeđenja išao i na „sladoled u Severnu Mitrovicu“, a razni funkcioneri Samoopredeljenja su prethodnih nedelja kačili slike na društvenim mrežama pokazujući dvoglavog orla sa Gazivoda, iz Severne Mitrovice, Zubinog Potoka…

Više je nego očigledna namera lidera Samoopredeljenja da se po svaku cenu izazovu incidenti na severu, za koji bi naravno trebalo da budu optuženi Srbi. Poslednji dolazi nakon likvidiranja Fatona Hajrizija koji je ubio jednog srpskog policajca i ranio drugog, a transparenti s njegovim likom se mogu videti širom Kosova, a danas i u Podujevu. „Slavlju njegovog podviga“ pridružio se i Svečljin zamenik koji je ponosno izjavio da je „sada 1:1“.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst