KOŠARKAŠKA reprezentacija Srbije savladala je u 2. kolu „A“ grupe Olimpijskih igara Portoriko rezultatom 107:66.

Е, ТО ЈЕ СРПСКА КОШАРКА! Србија нокаутирала Порторико на Олимпијским играма - за памћење!

FOTO: Tanjug/AP

Srbija je na impresivan način otvorila meč. Igrali su „orlovi“ u visokom tempu sa jakom energijom. Dobro u defanzivi, još bolje u napadu, kažnjavali su sve loše šuteve rivala, te kroz tranzicionu igru uspeli su da deonicu završe dvocifrenom prednošću uz čak 10 poena Filipa Petruševa. Nikola Jokić se nije u prvih 10 minuta upisao u strelce, međutim doprineo je sa šest skokova i četiri asistencije. 

Od igre asa Denvera najveću korist imao je Filip Petrušev koji je tri puta dodavanje Jokića pretvorio u poene, iz kontri je postigao čak osam od ukupno 10 poena. 

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

Portoriko je ostavljen bez dosta rešenja u napadu, pa su se često odlučivali  za šuteve iz neizgrađenih pozicija. Košarkaši Svetislava Pešića su tranzicijom dolazili do lakih poena, a potom su prešli i na duže napade koje rival takođe nije uspevao da brani.

Pokušao je selektor Kolon i sa zonom i zonskim presingom, kao i sa udvajanjima, ali ništa nije uspelo da zaustavi napad Srbije koji je dobro funkcionisao u prvom delu.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

U trećoj deonici nisu posustajali košarkaši Srbije, ne samo da su ubacili više poena od proseka koji su ubacivali Portoriku, a već tada i neutralisali negativnu seriju iz meča sa SAD. 

Do kraja su „orlovi“ strpljivo igrali. Zanimljivo je da su svi postigli koševe u redovima naše selekcije i na kraju upisali zasluženu pobedu, a Nikoli Jokiću nedostajala je jedna asistencija za tripl-dabl. 

SRBIJA – PORTORIKO  107:66 (24:12, 28:23, 27:16, 28:15)

Srbija: Plavšić 2, Petrušev 15, Jović 10, Bogdanović 13, Marinković 2, Dobrić 3, Jokić 14, Micić 1, Gudurić 6, Davidovac 4, Avramović 12, Milutinov 11. 

Portoriko: Pineiro 3, Kondit 2, Hauard 3, Rid 3, Alvarado 2, Tompson 7, Ford 6, Klavel 6, Romero 10, Ortiz 19, Toro, Voters 5. 

KRAJ MEČA 

39′ Upisao se i Plavšić, svi u dresu Srbije postrizali su poene 100:62. 

38′ Dva penala za Davidovca, a ovacijama su igrači sa klupe pozdravili Plavšića koji je ušao u igru – 98:62. 

34′ Dejan Davidovac je ušao, te došao do lakih poena, potom dodao Dobriću koji je nagazio liniju – 57:94. 

33′ Laki poeni Marka Gudurića. 

31′ Nikola Milutinov ubacuje nove poene, brani se potom Srbija, pa Micić ubacuje za dva – 51:83. 

KRAJ TREĆE ČETVRTINE 27:16 

30′ Jovićeva trojka iz ugla za 51:79. Srbija odlična u trćeoj deonici. 

29′ Klavel pogađa za tri. Nema pogodka, odlična odbrana Bogdanovića u narednom napadu. 

28′ Laki poeni za Marinkovića, a potom i za Aleksu Avramovića, puca po šavovima igra rivala – 70:44. Bogdanović preko Rida lagano poentira, ovo je sada sjajna igra Srbije. Ritam u potpunosti na strani naše reprezentacije. 

26′ Jokić ispod svog koša šalje pas na drugu stranu, Jović zakucavam, a trener rivala traži minut odmora! 

FOTO: Tanjug/AP

24′ Bogdanović pogađa, brani se potom Srbija, a Jokić još jednom proigrava Petruševa. Na kraju sve začinjuje Pineiro trojkom – 62:43. 

22′ Trojka Avramovića, pa trojka Votersa 55:40, još jedna trojka Avramovića, odlično šuterski otvara Srbija. 

21′ Lagano je zakucao Romero, potom gubi loptu Avramović, ali mu se revanširao Romero – 52:37

PROČITAJTE JOŠ: DRUGAČIJE NE MOGU DA GA ZAUSTAVE: Evo kako izgledaju ruke Nikole Jokić na utakmici sa Portorikom (FOTO)

KRAJ DRUGE ČETVRTINE – 28:23 

20′ Ford za tri pogađa, još jednom poene ubacuje Jokić. Odgovorio je Ortiz 35:52, nije zadovoljan selektor Pešić koji traži minut odmora. 

19′ Voters pogađa za tri, pa Jokić ubacuje dvojku, još jednom Voters sa penala siguran, pa onda Jokić uzvraća – 30:50. 

17′ Ortiz pogađa dva penala, a Jokić pokazuje još jednom kako sarađuje sa Petruševim, još jednom mu je asistirao, četvrti put u meču. 

Filip Petrušev igra odbranu nad igračem Portorika na Olimpijskim igrama FOTO: Tanjug/AP

15′ Romero poentira za Portoriko, Bogdanović siguran sa penala. Potom i Avramović ide na liniju za slobodna bacanja, bio je precizan oba puta novi košarkaš CSKA – 39:20 

14′ Uneo je Dobrić energiju sa klupe, igra Portoriko Zonu, a Micić odlično uočava Milutinova koji zakucava za 35:18. 

13′ Prekinuo je Ognjen Dobrić ritam rivala, odgovorio je pogođenom trojkom. Onda dve minijature Vasilija Micića – 33:18 

12′ Dve brze i otvorene trojke realizovao je Kristofer Ortiz, Pešić odmah traži minut odmora kako bi prekinuo ritam rivala. 

11′  Promašio je Gudurić, uhvatio loptu Dobrić, potom Milutinov biva fauliran pri šutu. Pogodio je oba penala – 26:12

KRAJ PRVE ČETVRTINE 24:12 

10′ Odlučio je Pešić da malo odmori Nikolu Jokića. Promašio je za tri Micić, Milutinov uhvatio loptu, a onda on vratio do Milutinova koji je snažno zakucao za kraj deonice – 24:12 

Nikola jokić napada košarkaša Portorika na Olimpijskim igrama FOTO: FIBA.Basketball

9′ Nekoliko neiskorišćenih napada Srbije. Flavel promašuje basketaški je pokušao, brani se Srbija odlično, ali na drugoj strani se čekalo sve do poena iz druge šanse Nikole Jokića koji je pogodio, ali promašio penal 20:12.

6′  Udvojen je Bogdanović, dobra odbrana Jokića i Petruševa, potom trojka Bogdanovića 17:6. Bio je Rid usamljen, pogodio za tri. Nakon loše odbrane pogodio je i Ortiz za tri, potom Jović bi polovičan sa penala – 18:12

5′ Poenima Petruševa i Avramovića odvojila se Srbija na osam poena prednosti, Portoriko je bio primoran na minut odmora. Ima Jokić četiri asistencije, bez poena je, a Filip Petrušev ima 10 ubačenih poena. 

4′ Alvarado pogađa za dva, vraća Avramović koji je iskoristio blok Jokića. 

3′ Nova asistencija Jokića, novi poeni Petruševa, na drugoj strani Romero je nadmudrio Jokića za 6:4. Još jednom Petrušev pogađa – 8:4

2′ Bogdanović je dobro primio loptu nakon prekida, pogodio za dva 4:2

1′  Prvi napad ima Portoriko. Odličan Bogdanović u odbrani. Vanja Marinković promašuje za tri, Jokić spušta nakon skoka za Petruševa – 2:0.  Romero uzvraća nakon promašaja iz odbojke. 

Petorka Srbije: Avramović, Bogdanović, Marinković, Petrušev, Jokić.

Petorka Portorika: Pinero, Kondit, Alvarado, Romero, Vaters, 

17.11 Intonirane su himne obe reprezentacije.  

16.35 – LIL U RITMU SRBIJE: Pristalica „orlova“ ima sa svih strana sveta, a i stranci navijaju za naše košarkaše!

16.05 – NE MOŽE TO BEZ JOKIĆEVIH KONjA! Srbi i Portorikanci priredili šou pred početak meča košarkaša na Olimpijskim igrama (VIDEO)

15.54 – „DAO SI NAM BUBREG – DAĆEMO TI SRCE!“ Srpski navijači „grmeli“ pred meč s Portorikom na Olimpijskim igrama (VIDEO)

Veliki broj srpskih navijača nalazi se u Lilu, te nema sumnje da će „orlovi“ imati veliku podršku. 

UOČI MEČA 

Košarkaši Srbije ubedljivo su poraženi od Sjedinjenih Američkih Država, a sada je vreme za popravni ispit. Protiv Portorika žele da pokažu da je prvi meč bio sam loš dan u kancelariji, te da navijači nemaju razloga za brigu.   

Selektor Pešić je nakon poraza od Amerike rekao da to ništa ne menja. 

– Rekli smo da eventualna pobeda ili poraz od SAD ne menja situaciju, moramo da odigramo još dve utakmice za četvrtfinale. Nema slabog protivnika, znam kako treba sad da reagujemo i pripremamo se za sledeću utakmicu. Mi smo favoriti, to niko ne može da nam oduzme. Niti mi govorimo da nismo favoriti. Ali, to je opasna ekipa koja je izuzetno dobra u napadu – posebno četiri ‘mala’ beka. Mogu da nas dobiju – ne na čisti kvalitet, nego na rizik. Na prvi šut. Prosečno šutiraju 30 do 35 puta za tri. Mi to moramo da im oduzmemo. Gde se najviše šutiraju trojke? U tranziciji. Moramo ranije da se vratimo i imamo dobru koncentraciju, te sprečimo šut za tri poena, istakao je selektor Srbije. 

Ko čini grupu „A“? 

Pored SAD, u grupi sa Srbijom su i Južni Sudan i Portoriko, čiji je meč u prvom kolu završen pobedom afričke reprezentacije 90-79. 

Stanje u grupi

Tako je sada stanje u grupi, pred današnji meč, sledeće: Na prvom mestu su SAD, drugi je Južni Sudan (oba tima sa po dva boda), na trećem je Portoriko, a Srbija je četvrta, zbog lošije koš-razlike.

Portoriko kroz kvalifikacije 

Portorikanci su do Olimpijskih igara došli preko kvalifikacija, gde su bili bolji od Italije i Litvanije, a u prvom duelu sa Južnim Sudanom u Parizu su poraženi. Ono što je sigurno, ovaj meč za oba tima ima ogroman značaj.

BONUS VIDEO: MLADIĆ IZ BEOGRADA SVUDA UZ SRBIJU: Filip sa urnebesnom majicom pruža podršku “orlovima“ i u Lilu 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst