UTREHT, 2. jun 2021, (Njuz) – Nekadašnji frontmen grupe “Azra” Branimir Džoni Štulić pred Višim sudom u Beogradu pokrenuće parnicu protiv patrijarha srpskog gospodina Porfirija zbog korišćenja njegovih stihova u čestitki koju je prvi čovek Srpske pravoslavne crkve juče uputio Tomislavu Tomaševiću, novoizabranom gradonačelniku Zagreba.

Čestitajući novom gradonačelniku Zagreba Patrijarh Porfirije je iskoristio stihove iz pesme “041” napisavši da “Zagreb izranja iz sna”, kao i da je pred nama novo “jutro koje će promeniti sve”.

– Već mi je dopizdilo da svako iz mog opusa uzme šta hoće i koristi kako njemu padne na pamet. Ako je taj Porfirije neki roker za kakvog se izdaje neka sedne i sam napiše nešto, a ne da uzima deo moje genijalnosti. Ne mogu vjerovati! Kakav Dejan Cukić od čoveka! – rekao je Štulić.

Potpisujući punomoćje svom beogradskom advokatu Štulić je dodao da od Srpske pravoslavne crkve očekuje naknadu zbog kršenja autorskih prava.

– Porfirije u pismu jeste naveo da sam ja autor spornih stihova, ali ih je stavio u kontekst koji ja nikad ne bih potpisao. To bi bilo isto kao kada biste od Mona Lize uzeli samo jedno oko i potpisali Leonarda Da Vinčija. Ako je već hteo da koristi moje pesme mogao me je pozvati da mu to uradim kako treba – kaže ljutiti Štulić.

Bojan Ljubenović

The post Džoni Štulić tuži patrijarha Porfirija zbog korišćenja njegovih stihova appeared first on Njuz.net.

Original Article