Neke nove pjesme kada se objave prođu nezapaženo ,a neke opet tek nakon deset i više godina postanu izenenada popularne i tražene. Ovih dana Youtube kanal svako malo objavljivao je video space za duet „Karta svijeta“ poznate pjevačice Aleksandre Džidže Stojković i njenog starijeg i mnogo popularnijeg kolege Halida Bešlića.

Komentari ispod pjesme su jako pozitivni, a mi smo pozvali Džidžu da prokomentariše njenu „novu pjesmu“ sa Halidom. A, prije svega smo bili iznenađeni da je obajvila „novu“ pjesmu, jer nam je prije izvjesnog vremena u intervjuu rekla da čeka več četiri godine da joj tata Bosanac uradi pjesmu.

-Ja se trenutno nalazim u Travniku zbog posla, nastupa, i meni je stvarno nepoznata informacija da imam novu pjesmu. Ali, sada kada ste mi rekli o kojoj se pjesmi radi, pa ta pjesma je stara punih deset godina. Kada je svojevremeno bila objavljena mi se nismo bavili marketingom te pjesme, i sada je tek „provaljena“ – rekla nam je Džidža.

A, na naše pitanje kako se se desilo da se sada nakon deset godina pjesma s Halidom Bešlićem „povampiri, Džidža nam je objasnila:

-I ja sam sada prosto ostala bez riječi, da me niste vi obavijestili da se pjesma nenormalno vrti i još kada sam vidjela na Tiktoku da je zaživjela među ljudima, zavrtjelo mi se u glavi. Svojevremno neko je moj stari kanal na Youtube hakirao, pa ga je moj tim kompletno ukinuo. Novi kanal smo prije izvjesnog vremena pokrenuli i između ostalog je objavljena i ta pjesma. Pa, sada ta pjesma sa Halidom „Karta svijeta“ samo za deset dana ima više pregleda već kada je aktuelno 2013. godine bila objavljena. Čuda se zaista događaju. Hvala svima onima koji su tek sada otkrili tu pjesmu, ja sam lično poprilično jako pozitivno iznenađena. Pa, eto kada već nisam snimila novu pjesmu, upravo ta pjesma može sada da se vodi kao nova, a još je autor moj otac. Ono što me posebno raduje su pozitivni komentari ljudi. Jako sam sretna zbog toga. Iznenada se sve desilo, ali sve pozitivno.

Bato Šišić

Originalni tekst