Džek Nikolson je poznat po temperamentu, pa je za očekivati da će ponekad doći do sukoba ili napetih situacija u radu sa rediteljem sličnog ponašanja.

Iako njegovi ispadi nikada nisu bili posebno zlonamerni, poznato je da je Nikolson izgubio živce. Čak je planirao da spali set filma The Deceased pre nego što je shvatio da to možda nije najpametnija ideja.

Često je pokazivao buntovnički duh kroz odlične glumačke performanse, što ga je učinilo najnominovanijim glumcem u istoriji Oskara. Iako nije dobio Oskara radeći sa režiserom kojeg je nazvao „diktatorom“, film je postao jedan od najboljih ikada snimljenih.

„Roman je drugačiji tip diktatora. On voli svađe i ne bi znao šta bi bez njih“

Tokom snimanja Kineske četvrti, Nikolson i Roman Polanski su se često sukobljavali, ali su obojica davali sve od sebe. Film je dobio samo jednog Oskara – za originalni scenario, ali i dalje ostaje dokaz da broj osvojenih nagrada nije merilo uspeha.

U filmu Nikolson savršeno oličava J.J. Gites dok istražuje mračne tajne Los Anđelesa kako bi otkrio istinu iza prevare i korupcije koja preti da uništi njega i porodicu Mulvrej.

Razmišljajući o tvrdoglavim rediteljima sa kojima je radio, Nikolson je pomenuo Polanskog, prenosi N1.

„Roman je drugačiji tip diktatora. On voli debate i ne bi znao šta bi bez njih. Ali on uvek pobeđuje, tako da nema prave debate. To je njegov problem“, rekao je on za Indipendent.

Iz njegovih reči se vidi da Nikolson nije verovao da je Polanski uvek zaslužio da pobeđuje u raspravama, ali je za dobro filma bilo bolje pustiti ga da misli da je u pravu.

Post Views: 33

Originalni tekst