Duel između osamnaestogodišnje Adele Smajlovića iz Srebrenika koja je prvi put stala na Grandovu scenu i bivše takmičarke Sanele Marković večeras je pomjerio sve granice.

Težak zadatak bio je pred djevojkama koje su odabrale numere članova žirija, ali i pred čuvenom osmorkom koja je trebala da odluči koja je bolja.

Prvi put večeras žiri je glasao jednoglasno i to u korist Adele koja je već nakon prvog pojavljivanja oduševila žiri, ali i publiku u studiju.

– Kandidatkinja broj jedan je za mene vrlo prijatno iznenađenje, jako lijepo krotiš vokale. Imaš ozbiljan kvalitet za nekoga ko ima 18 godina. Bila si mi dominantnija od Sanele – istakao je Đorđe David, sa čijim mišljenjem je bio saglasan i ostatak žirija.

– Odlična si bila, stvarno osvježenje. Čestitam. Dala sam ti prednost, iako je i Sanela bila sjajna – dodala je Ceca.

Foto: Printscreen

Da je Adela veliko iznenađenje i dobar materijal za rad sa mentorom potvrdila je i Ana Bekuta.

– Jako sam zadovoljna s obzirom da si prvi put na ovoj sceni. Imamo kandidate koji su već peti ili šesti put ovdje a nemaju taj izraz. Sanela ti se pokreni ljubavi, ajmo! Gdje je snaga, gdje je energija – istakla je Bekuta, nakon čega je Sanela iznenadila cijeli studio.

– Ja sam prije tri mjeseca počela aktivno da se bavim pjevanjem pošto sam se prije osam mjeseci porodila, dobila sam kćerku. Inače sam osoba koja ne voli da se žali i nikada to nisam radila, ali eto možda me je to malo poremetilo, sad se zagrijavam – otkrila je takmičarka i izazvala gromoglasan aplauz.

Foto: Printscreen

Svijetlu budućnost i veliki uspjeh mladoj djevojci iz Srebrenika predvidjela je Viki Miljković.

– Adela je za mene večeras otkriće. Mnogo si slatka, tvoj osmijeh pleni i mislim da je velika budućnost na ovoj sceni pred tobom – zaključila je pjevačica, a Bosančeva izjava je sve nasmijala.

– Prva takmičarka je pokazala kako se pjeva u Bosni!

Na samom kraju riječ je dobila i Sanelina mentorka Snežana Đurišić koja je Adelu oberučke prihvatila u svoj tim.

– Sretna sam što sam tebe dobila Adela! Ti si odmjerena i fina, imaš sve što treba da ima jedan pjevač da bi bio dobar i vjerujem da ćemo uraditi sve što treba da dođeš do finala. Sanela je bila dobra ali je imala boljeg protivnika večeras – rekla je Snežana.

– Sanela ako prođeš u baražu nisi više kod Snežane već ćeš biti izazivač – objasnio je Saša Popović na kraju.

(express/grand)

Originalni tekst